spot_img

Derfor skader Bjørn Bisserups jobskifte Forsvarets troværdighed

ANALYSE: Når en række forsvarspolitiske ordførere ønsker klausuler og karensperioder indført i topofficerers kontrakter, handler det først og fremmest om tillid, troværdighed, transparens og ønsket om at forebygge interessekonflikter. Anledningen er, at Bjørn Bisserups afsked som forsvarschef et år før tid skete for at blive forsvarsrådgiver i et internationalt konsulenthus, og det har fået alle alarmklokker til at ringe.

SF’s forsvarsordfører siger det meget klart i den artikel, som OLFI publicerede tirsdag. Det handler ikke om at forbyde personer med viden og erfaring at arbejde videre med det, som de ved noget om og er gode til. Nej, det handler om at undgå...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
30. december 2020 14:55

Jeg er enig – hvis politikerne vil indføre karensperioder, så bør de passende begynde med sig selv… Ellers lam de ikke være det bekendt.

Rasmus
Læser
Rasmus
30. december 2020 13:02

Jeg er helt enig med skribenten, men når politikerne gør det, så gør topembedsmændene det også.. Jeg går fuldstændigt ind for, at der indføres karensperioder, hvor det er relevant i det offentlige (desværre ved vi godt, at når man selv laver reglerne, så indfører man ikke begrænsninger på egne vegne), og vi bør ikke være i tvivl om, hvor topembedsmændene får ideerne fra. Hvis ikke der bliver grebet hurtigt ind overfor lobbyisme og korruption i det offentlige, så risikerer vi, at hele embedsmandsvældet korrumperer, hvilket selv ikke de egennyttige politikere i sidste ende kan være tjent med.

Rasmus
Læser
Rasmus
31. december 2020 9:14
Svar  Rasmus

Og det er med fuldt overlæg, at jeg kalder vores forsvarschef for en embedsmand selvom stillingen kræver en militær baggrund..

Michael Albeck
Læser
Michael Albeck
30. december 2020 12:29

hvem bliver den næste topchef, der lader sig købe for ussel mammon og går direkte fra et topjob til forsvarsindustrien eller konsulentbranchen? Ja det hele virker lidt luderagtigt, og listen over de der sælger deres røv og andre kropsåbninger er ufattelig lang… en udvikling der er værd at følge