Lange fængselsdomme i sag om bestikkelse i ejendomsstyrelsen

1
Retten i Viborg afsagde onsdag dom i en sag om bestikkelse af en ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Foto: Ernstved

Retten i Viborg afsagde onsdag dom i en sag om bestikkelse af en ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. De to hovedpersoner blev idømt henholdsvis to og to et halvt års fængsel for svindel i millionklassen. Yderligere en ansat i styrelsen er idømt tre måneders betinget fængsel.

Onsdag faldt rettens afgørelse i en opsigtsvækkende sag om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, der det seneste år har været martret af sager om tvivlsom regnskabspraksis og svindel.

Således uddelte en enig domsmandsret ved Retten i Viborg lange fængselsstraffe til sagens to hovedpersoner, ejendomsstyrelsens tidligere medarbejder Dennis Bechmann Engmann og Frank Dalby Johansen, der, mens svindlen foregik, arbejdede for den civile installationsvirksomhed Kemp & Lauritzen.

Sagen skriver sig ind i en række af prekære sager og mistanker om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, men går tidsmæssigt forud for de forhold, der i december 2019 førte til Rigsrevisionens kraftige kritik af ejendomsstyrelsens regnskabspraksis.

I praksis er svindlen i den netop afgjorte sag foregået ved, at Kemp & Lauritzen i 2015 og 2016 har betalt for renoveringen af Dennis Bechmann Engmanns hus, hvorefter Frank Dalby Johansen har sendt regningen videre til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ved brug af falske fakturaer. I alt beløb renoveringen af huset sig til omkring 1,7 millioner kroner, som altså er blevet betalt af styrelsen.

Det takserede domsmandsretten til to års fængsel til Dennis Bechmann Engmann og to et halvt års fængsel til Frank Dalby Johansen. Begge mænd har undervejs i retssagen nægtet sig skyldige og ankede dommene på stedet.

Sagen omfattede yderligere tre tiltalte. En anden tidligere ansat i ejendomsstyrelsen blev idømt tre måneders betinget fængsel for et mindre alvorligt forhold af bestikkelse, mens en civil håndværker er idømt et års fængsel, heraf tre måneder ubetinget, for sin medvirken. Den sidste af de tiltalte, endnu en civil håndværker, blev frifundet for medvirken til svindlen.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer