spot_img

Lange fængselsdomme i sag om bestikkelse i ejendomsstyrelsen

Retten i Viborg afsagde onsdag dom i en sag om bestikkelse af en ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. De to hovedpersoner blev idømt henholdsvis to og to et halvt års fængsel for svindel i millionklassen. Yderligere en ansat i styrelsen er idømt tre måneders betinget fængsel.

Onsdag faldt rettens afgørelse i en opsigtsvækkende sag om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, der det seneste år har været martret af sager om tvivlsom regnskabspraksis og svindel.

Således uddelte en enig domsmandsret ved Retten i Viborg lange fængselsstraffe til sagens to hovedpersoner, ejendomsstyrelsens tidligere medarbejder Dennis Bechmann Engmann og Frank Dalby Johansen, der, mens svindlen foregik, arbejdede for den civile installationsvirksomhed Kemp & Lauritzen.

Sagen skriver sig ind i en række af prekære sager og mistanker om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, men går tidsmæssigt forud for de forhold, der i december 2019 førte til Rigsrevisionens kraftige kritik af ejendomsstyrelsens regnskabspraksis.

I praksis er svindlen i den netop afgjorte sag foregået ved, at Kemp & Lauritzen i 2015 og 2016 har betalt for renoveringen af Dennis Bechmann Engmanns hus, hvorefter Frank Dalby Johansen har sendt regningen videre til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ved brug af falske fakturaer. I alt beløb renoveringen af huset sig til omkring 1,7 millioner kroner, som altså er blevet betalt af styrelsen.

Det takserede domsmandsretten til to års fængsel til Dennis Bechmann Engmann og to et halvt års fængsel til Frank Dalby Johansen. Begge mænd har undervejs i retssagen nægtet sig skyldige og ankede dommene på stedet.

Sagen omfattede yderligere tre tiltalte. En anden tidligere ansat i ejendomsstyrelsen blev idømt tre måneders betinget fængsel for et mindre alvorligt forhold af bestikkelse, mens en civil håndværker er idømt et års fængsel, heraf tre måneder ubetinget, for sin medvirken. Den sidste af de tiltalte, endnu en civil håndværker, blev frifundet for medvirken til svindlen.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Rasmus
Læser
Rasmus
6. december 2020 8:14

Der er blevet sat et eksempel, hvilket er godt. Til sammenligning fik Britta Nielsen 6 1/2 for svindel med 117 millioner. Jeg ved ikke om strafferammen er høj nok til den slags sager som Britta-sagen, men man må konstatere, at straffen ikke er proportionel mellem beløbet og strafudmålingen. Det ser ud til at bedre kunne betale sig at være en storsvindler end en lille svindler, men sådan har det vist desværre altid været..