spot_img

»Vi fejlede, da vi skrev under på kontrakten«

INTERVIEW: Det faldt mange af OLFIs læsere for brystet, da Simon Kaiser fra ISS for nyligt udtalte, at koncernens problemer med facility management-aftalen med Forsvaret har at gøre med en “manglende forventningsafstemning”. ISS-chefen fastholder dog, at fraværet af helt klare linjer ved aftalens indgåelse er roden til de problemer, man står i i dag.

Den brede utilfredshed med den såkaldte facility management-aftale mellem Forsvaret og servicekoncernen ISS er efterhånden velbelyst: Flere end 6.000 af Forsvarets ansatte er gået sammen i Facebook-gruppen ”Til kamp mod ISS”, hvis navn mere end antyder, hvor ansvaret for miseren ifølge gruppens medlemmer skal...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
24. november 2020 0:03

Åh ja, husker stadig cafeteriet på Flådestation Frederikshavn i slut ’70er og start ’80er. Det blev præmieret af soldaterbladene, blandt andet fordi der var dug på bordene, små ternede duge afvekslende med årstiden. Små potteplanter på bordene, om sommeren levende blomster om vinteren kunstige. Og var der uro kom kokken farende med den store opøserske, så var der ro over feltet. Første og sidste mand havde samme udvalg, på de små tjenestesteder blev der smurgt madder hvis der var udsolgt når man kom som sidste mand.
Jeg forstår sgu godt soldaterne brokker sig, det gjorde man også ved FMT da FS kom til, hold da op en nedtur og dyrt som bare pokker, det står dog langt fra mål med de ting soldaterne viser på FB, føj for den lede.
Forsvaret skulle måske se tilbage på dengang det hed Forsvarets Cafeteriaordning, det var ikke perfekt over hele linjen, men det var Forsvarets og var tingene ikke i orden skiftede man personalet ud.
Som PBR skriver, man har helt glemt kunderne, tænker kun på besparelsen. Meen, man kan også spare så meget det bliver dyrere, det har vi vel alle prøvet.

Michael Albeck
Læser
Michael Albeck
22. november 2020 21:35

undrer mig lidt, for hvad gjorde man ” i gamle dage”? soldaterne fik mad hver dag, fik skiftet køjetøj til rent, der var tilnærmelsesvis rent i krogene, græsset blev klippet på udendørsarealerne, de blå mænd gjorde et OK arbejde, oldfruen fik sendt sine folk rundt, sig mig… hvad fanden foregår der egentlig … forventningsafstemning… tag jer dog sammen

Peter Beck Rasmussen
Læser
Peter Beck Rasmussen
22. november 2020 20:08

Citat: “Hele partnerskabsaftalen handler egentlig om, “hvad er der i det for os”. Altså “hvad er der i aftalen for ISS, og hvad er der i aftalen for Forsvaret”?”

Lige netop hér ligger problemet formentlig begravet – på den ene side, har vi et FSV, der har villet opnå en besparelse = hvad er der i aftalen for FSV !! Og på den anden side et ISS, der har underbudt en kontrakt for at få den i hus og forventet at man bagefter kunne slippe afsted med at sænke kvaliteten for at bevare provenuet = hvad er der i aftalen for ISS !!

Tilbage står, at INGEN tilsyneladende i den forbindelse har skænket det en tanke, hvad dette har af betydning for BRUGERNE = hvad er der i det for FSV´s personel….. for KUNDERNE !!

Vi har ikke brug for hverken besparelser eller provenu …….. vi har brug for at vi får en sund, nærende og appetitlig kost til en rimelig pris – at der er tilstrækkelig adgang til kantinefaciliteter i rimelig nærhed af éns arbejdsplads, så vi kan nå at spise indenfor vores frokostpause – at de bygninger og omgivelser vi arbejder i har et ordentligt vedligeholdelsesniveau til gavn for arbejdsmiljø og sikkerhed – og at de problemer der opstår løbende, som udskiftning af defekte dele som pærer, varmeapperater, låse, toiletter og baderum osv. bliver afhjulpet hurtigt og effektivt, uden at man skal sagsbehandle sig ihjel for at få det til at ske !!!!

Hele denne artikels udgydelser fra Simon Kaiser er ikke andet end én gang hælden vand ud af ørerne !!

Hvad han i realiteten siger er, at “vi agter ikke at levere for en krone mere end vi gør lige nu, men nu får FSV selv lov til at bestemme og administrere, hvordan det skal prioriteres på bekostning af dér hvor ressourcerne skal flyttes fra” !!!

Konklusion: Vi får ikke ordentlige forhold, før ISS er smidt på porten og der bliver lavet en ny aftale med en seriøs og ærlig partner eller området bliver tilbageført til FSV, samt at FSV (læs FES) forstår, at det er nødvendigt at afsætte ressourcer til at sikre, at forholdene for FSV´s personel er ordentlige, således at FSV´s kampkraft bevares og at medarbejderne ikke flygter !