spot_img

Frie Grønne blæser nyt liv i debat om religiøs beklædning i Forsvaret

Soldater i Forsvaret skal kunne bære tørklæde, kalot eller turban med deres uniformer. Det mener partiet Frie Grønne, som netop har fremsat et beslutningsforslag, der skal gøre det muligt. I Dansk Folkeparti er man uenige – her har man omvendt foreslået at udvide det eksisterende tørklædeforbud til resten af den offentlige sektor.

Muligheden for at bære tørklæder og anden religiøs symbolik i Forsvaret har før været genstand for heftig offentlig debat, og nu sættes det igen på den politiske dagsorden. Står det til partiet Frie Grønne, bliver det nemlig fremover tilladt at bære religiøs hovedbeklædning sammen med Forsvarets forskellige uniformer.

De tre Frie...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
30. oktober 2020 18:03

Emnet blev bragt på bane af KK A-M. Ruth i starten af nullerne og blev banket godt og grundigt ned i jorden. Det blev det også for 3-4 år siden da en HJV chef havde givet en muslim lov til at bære tørklæde til uniformen, så diskussionen dukker jo op med jævne mellemrum og selvfølge skal vi ikke se hverken politiske, religiøse eller kulturelle kendetegn på uniformerne.
Rent efterretningsmæssigt er det da også hul i hovedet.

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
29. oktober 2020 16:47

Uanset om der er tale om tørklæde, kalot eller turban m.m. er der tale om missionsk aktivitet, når det bæres som en del af den militære uniform. Den kendetegnes ved voldsmonopol ligesom politiets uniform. At missionere med potentiel vold. Derfor er disse uniformers reference til staten/grundloven afgørende og indiskutabel. Der må heller ikke bæres et partimærke eller lignende på disse uniformer. De er jo ikke parkeringsvagter.
At feltpræster optræder i uniform kan alene retfærdiggøres ved, at grundloven nævner folkekirken som statens kirke.
At andre lande har andre ordninger skyldes magthaveres leflen for diverse religioner for at få tilgang til styrken. Altså i virkeligheden økonomiske hensyn. Ikke religiøse og åndelige hensyn. Både i Norge (og selvfølgelig Sverige) og England. Hvordan ville Imperiet have set ud uden fx. indere af flere religioner i deres militær?

Michael Albeck
Læser
Michael Albeck
29. oktober 2020 14:36

glæder mig til at se 1. vagthold iført fez og snabelsko

Thomas Aagaard
Læser
Thomas Aagaard
29. oktober 2020 16:15

Både USA og UK kan fint finde ud af det både i den skarpe ende og i deres ceremonielle enheder.