spot_img

Forsvarschefen og deltagere på sikkerhedspolitisk kursus ramt af covid-19

29 ud af 34 deltagere på Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus (SIKU) er blevet testet testet positive med covid-19, og det samme er forsvarschef Bjørn Bisserup, som har holdt oplæg for kursusdeltagerne. Det oplyser Forsvarskommandoen i pressemeddelelses.

Langt størstedelen af deltagerne i Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus (SIKU) er blevet smittet med covid-19. Mere præcist er 29 ud af 34 deltagere ramt inklusiv forsvarschef Bjørn Bisserup. Det oplyser Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Kurset bliver afviklet af Forsvarsakademiet for meningsdannere i det danske samfund med deltagelse af kursister fra flere ministerier, styrelser, Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, politiet og private virksomheder. Det er et eftertragtet kursus, som man ikke kan søge, men bliver personligt inviteret til af den siddende forsvarschef – dog med egenbetaling for deltagelse. Kurset har fundet sted en gang årligt siden 1987. Det løber over to separate uger og giver et indgående kendskab til Forsvarets forskellige værn, enheder og opgaveløsning. Den sidste del årets kursus blev afviklet 13.-17. september i Fredensborg.

“Kurset blev afviklet efter de gældende regler og anbefalinger fra regeringen og sundhedsmyndighederne, hvorfor det er en uheldig og trist situation, at mange af deltagerne er smittede,” siger Peter Dahl Thruelsen, som er dekan ved Forsvarsakademiet og ansvarlig for kurset.

Efterlevede alle sundhedsfaglige retningslinjer

Alle deltagere havde ved kurset ifølge Forsvarskommandoen fået udleveret mundbind, som blandt andet blev brugt under transport. Der var sprit tilgængelig ved alle lejligheder, overflader blev rengjort flere gange dagligt, ligesom der var fokus på at holde afstand under aktiviteterne, og alt mad blev serveret eller var portionsanrettet.

Ingen er ifølge Forsvarskommandoen meldt alvorligt syge. Udover de 34 deltagere har flere eksterne oplægsholdere været forbi kurset i kortere perioder. Heriblandt forsvarschef general Bjørn Bisserup, som blandt andet holdt oplæg for deltagerne onsdag den 16. september.

Søndag blev forsvarschefen også testet positiv for smitte med coronavirus/covid-19. Det vides ifølge Forsvaret dog ikke, hvorvidt han er blevet smittet under sit besøg ved kurset. Forsvarschefen er derfor gået i isolation og løser sine arbejdsopgaver hjemmefra i den kommende periode.

OLFIs redaktør deltog selv på SIKU i 2011.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer