Lars Chr. Lilleholt: “Ny departementschef vil være god til at rydde op”

Forsvarsminister Trine Bramsen har ansat Morten Bæk som ny departementschef i Forsvarsministeriet. Han kommer fra en stillin som departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Venstres forsvarsordfører roser valget.

Forsvarsministeriets oprydningsmand hedder Morten Bæk. Mandag formiddag udsendte forsvarsminister Trine Bramsen (S) en pressemeddelelse om, at hun har ansat Morten Bæk som ny departementschef i Forsvarsministeriet.

Den nyhed fik Venstres forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt under et besøg på Natur Retreat for Veteraner på Strynø, hvor han var midt i optagelserne af radioprogrammet Frontlinjen på Radio4 med undertegnede som vært. Morten Bæk kommer fra en stilling som departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor Lars Christian Lilleholt som forhenværende klimaminister ansatte ham i 2018. Før det var Morten Bæk direktør for Energistyrelsen.

“Jeg kender ham særdeles godt, og han er en meget dygtig departementschef. Jeg er sikker på, at han vil være god til at få ryddet op i Forsvarsministeriet,” siger Lars Christian Lilleholt.

Trine Bramsen mener, at hun har fundet den rette mand i Morten Bæk.

“Han er kendt som en stærk og stabil leder, som nu skal være med til at sikre, at vi styrker driften på Forsvarsministeriets område. Jeg ser samtidig frem til samarbejdet med Morten om de store dagsordener, der ligger på det sikkerhedspolitiske område.”

Selv glæder Morten Bæk sig til at komme i gang.

“Forsvaret er en grundpille i det danske samfund og for Danmarks internationale relationer. Jeg vil gå ydmygt til den store opgave, der venter mig – og ser meget frem til samarbejdet med forsvarsministeren og forsvarets mange dedikerede og dygtige medarbejdere,” siger han.

Kommentarer

3 KOMMENTARER

  1. Forhåbentlig er det ikke kun ministeriet, han får ryddet op i, men også initieret en kulturændring i de mange styrelser.

  2. Velkommen i cirkus.
    Må jeg foreslå, at det første den nye departementschef får, er et lynkursus i anvendelse af den bærbare computer, som han bør få udleveret. Derefter et crash course i brugen af Captia. Og hvis nogen tilbyder ham en iPad til at læse mails på, så bør han afvise denne med det samme. Han bør bruge de samme IT løsninger som resten af Forsvaret – på den måde undgår vi uheldige situationer, hvor han som chef glemmer at læse mails.
    Derefter kan han tage fat på sagerne. God arbejdslyst.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here