Chefen for FE er fritaget for tjeneste sammen med to ledende medarbejdere

4
Tidligere chef for FE Lars Findsen (i midten af billedet) er fredag blevet tiltalt for i seks tilfælde at have videregivet af fortrolige oplysninger, herunder til to journalister. Arkivfoto: Kasper Junge Wester

Lars Findsen blev som chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) fredag fritaget for tjeneste sammen med to øvrige ledende medarbejdere. Politidirektøren i Midt- og Vestsjællands Politi er indsat som fungerende chef.

Chefen for Forsvarets efterretningstjeneste er fritaget for tjeneste. det skete fredag, oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse. Også to øvrige ledende medarbejdere er sendt hjem.

Forsvarsministeriet oplyser, at det vil tilrettelægge undersøgelsen af sagen i tæt dialog med Tilsynet med Efterretningstjenesterne. Undersøgelsen vil blive tilrettelagt og gennemført under hensyntagen til, at der er tale om klassificerede oplysninger og forhold af betydning for statens sikkerhed. Derudover bliver tilsynets konkrete anbefalinger om bl.a. at etablere en whistleblowerordning samt foretage en evaluering af FE-loven nu adresseret.

”Jeg ser på sagen med den allerstørste alvor. Det er helt afgørende, at vi kan have tillid til, at vores efterretningstjenester agerer inden for deres beføjelser. Ligesom der ikke må kunne sættes spørgsmålstegn ved, om efterretningstjenesten efterlever forpligtelsen til at samarbejde tæt med kontrol- og tilsynsorganer,” siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Artiklen opdateres …

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer