spot_img

Brud på 53 af 88 sikkerhedsbarrierer ved norsk fregats forlis

Den forsvarsinterne undersøgelse af omstændighederne bag den norske fregat ”Helge Ingstads” forlis er for nylig tilendebragt. I en ny rapport peger Forsvarets egne efterforskere på en række brud på sikkerhedsforanstaltninger, som burde have forhindret ulykken.

Der var tale om en regulær katastrofe for det norske forsvar, da fregatten ”Helge Ingstad” den 8. november 2018 kolliderede med det civile tankskib ”Sola TS” i Hjeltefjorden nordvest for Bergen. Kollisionen førte til grundstødning og et efterfølgende forlis, da fregatten gled ud på dybere vand. Ingen menneskeliv gik tabt, men otte besætningsmedlemmer kom til skade, og det norske forsvar mistede en topmoderne...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
2. september 2020 6:56

Det er interessant at der ofte er en række svigt, når noget går rigtigt galt. Derfor bør alle, på deres område, sikre at tingene holdes i orden og at de godkendte metoder bruges.