spot_img

Forrygende filmatisering af dristig diplomatisk enegang

ANMELDELSE: Instruktør Christina Rosendahls spillefilm ”Vores mand i Amerika” er en vellykket og medrivende skildring af, hvordan det gik til, da Danmarks gesandt i Washington under besættelsen satsede hele butikken og var med til at sikre den danske stats eftermæle.

Det er bemærkelsesværdigt, at historien om Henrik Kauffmann aldrig er blevet filmatiseret før nu. Sjældent, hvis nogensinde før i danmarkshistorien, er en topdiplomat i Henrik Kauffmanns position sluppet afsted med en komplet tilsidesættelse af den danske regerings dispositioner og endda blevet hyldet for det efterfølgende.

Ikke desto mindre er det netop, hvad Kauffmann i 1941 gjorde som reaktion på den danske...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer