spot_img

Hvem skal være departementschef efter Thomas Ahrenkiel i Forsvarsministeriet?

ANALYSE: I Forsvaret drømmer mange om, at Forsvarsministeriet får en uplettet, erfaren og modig departementschef, som kan rydde op og ud efter Thomas Ahrenkiel. Flere emner lyser op, men har de overhovedet lyst til at søge? Samtidig vækker ministerens udpegning af afdelingschef Pernille Reuter Eriksen som konstitueret i stillingen både bekymring og bange anelser.

Normalt vil stillingen som departementschef i et ministerie være kronen på værket for enhver topembedsmand. Men når forsvarsminister Trine Bramsen (S) sammen med regeringens ansættelsesudvalg i løbet af de kommende måneder skal finde afløseren for den skandaleramte Thomas Ahrenkiel, som 1. september tiltræder som...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
14. juli 2020 12:35

Jeg håber, at man ryster posen og ikke blot udpeger den mest oplagte person. Det er naturligvis vigtigt, at man finder en, der har forståelse for det særegne ved forsvaret. Vi er nemlig som organisation noget særligt, idet vi sammen med en række øvrige myndigheder også skal fungere, når alt andet ikke gør det. Derudover er det måske også vigtigt, at påpege at vi også er som alle andre offentlige organisationer, omend vi er lidt større i antal end de fleste. Så en person, der forstår at få en organisation til at fungere også under enddog meget vanskelige forhold. En person med stor personlig integritet og som ikke tager udtrykket “sådan plejer vi at gøre” for et svar. Chefgruppen, civile som militære bør udfordres til at søge løsninger, der giver den bedste opgaveløsning for den samlede danske befolkning – for det er jo trods alt for deres skyld forsvaret er der.