spot_img

Personalestyrelsen udbetalte kompensation for sent 46 gange på fire år

En alvorlig arbejdsulykke satte i 2013 en stopper for Rasmus Carlsens søværnskarriere. Men ondt skulle blive værre, for med tildelingen af kompensation for tabt arbejdsfortjeneste fulgte en årelang kamp for at få udbetalt det rigtige beløb til tiden. Kun to gange på fire år har Forsvarsministeriets Personalestyrelse betalt rettidigt.

Med frihed og landlov for døren skulle det have været en rutinerengøring af styremaskinen ombord på fregatten ”Peter Willemoes”. På vej op fra maskinrummet blev en underdimensioneret gasdæmper på en luge i dækket imidlertid skyld i, at marineoverkonstabel Rasmus Carlsen kom svært til skade med sin arm. Gasdæmperen svigtede, og Rasmus...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Anders
Læser
Anders
19. juni 2020 7:50

Kunne i ikke i artiklen forklare hvad det er for en månedlig godtgørelse han er berettiget til, størrelsen på den, den normale fremgangsmåde for udbetaling af samme godtgørelse hos andre instanser og hvad der ellers kunne være relevant fakta.

Jeg læser kun en nedsabling af forsvaret uden at forstå hvad det egentlig handler om.

M. Jacobsen
Læser
M. Jacobsen
19. juni 2020 7:36

Man troede næsten ikke at der var noget som kunne ryste en mere, når det kommer til Forsvarsministeriet.
At man ikke kender de basale forvaltningsregler, ikke evner at kende forskel på dit og mit, at man har en selvfed topstyrede organisation, ja det chok har forplantet sig i kroppen og man bliver ikke rystet når nye sager dukker op.

MEN at man er blevet så respektløs, når det kommer til behandlingen af den enkelte medarbejder, overstiger dog selv den mest hærdedes fatteevne!

Konstablen er kommet til skade på sit arbejde, grundet mangelfuldt udstyr. Han har krav på erstatning i henhold til den almindelige lovgivning på området.
Udregn, udbetal. Færdig slut!
Men nej. Der går principper og sædvanlig tjenstemands vælde i sagen. Og som altid i sådan en sag er der kun en taber. Den menige borger…

Sagen minder alt for meget om de ting, vi for år tilbage så med behandlingen af syge borgere i Jobcenterne.

Mon ikke Chefen for Marinestaben sidder og koger, nede i Karups bunker? For hvordan skal han motivere sit personel til at passe deres tjeneste, når tjenesten ikke passer på dem?

Og skal vi vædde på, at de omtalte gasdæmpere er udskiftet?
Måske fordi det ikke kræver indblanding fra Forsvarsministeriets civile embedsmænd…

En gammel kriger
Læser
En gammel kriger
19. juni 2020 5:56

Ja denne civile styrede styrelse, er noget af en størrelse. Skal vi ikke bare sige, at de ikke ser den almindelige medarbejder som et individ, men som et medarbejdernummer.

Styrelsens ukronede dronning, kører denne biks som sin egen stat i staten, hun får lavet bestemmelser og kundgørelser, som kun gælder for hendes medarbejdere.
Jeg ved det ikke er en trøst for den stakkels sømand i denne sag, men denne styrelse har nu siden oktober sidste 2019, endnu ikke magtet, at udbetale den korrekte løn og opgørelse af opsparet frihed og eller det man skylder i frihedsregnskabet. Og når man så sender en sag ind til styrelsen, for en korrekt gennemgang af en medarbejder. Så kommer der i flere tilfælde, et komplet ukorrekt regnskab tilbage, som ikke engang Tastemedarbejderen eller den pågældende medarbejder kan genkende, og det er skæmmende, med skræmmende på. For kan FPS ikke regne korrekt, hvordan i alverden skal andre så kunne ?

Trine Bramsen, nedlæg dette monster som der er blevet skabt, og genindfør et system, hvor de forskellige værn, selv forvalter eget personel. Så tror jeg ikke der dukkede så mange skræmmende. Men der er måske noget du er bange for FM , rent politisk?