spot_img

Det naturlige valg til gavn og glæde for Danmark

ANALYSE: Til september tiltræder prins Joachim som Danmarks forsvarsattaché i Paris for en periode på tre år. Det er et jobskifte, som ikke bare vil gavne prinsen, men også Forsvaret, forsvarsindustrien, Udenrigsministeriet og dermed staten Danmark. Ingen har i øjeblikket bedre kvalifikationer end prins Joachim.

At være prins er ikke let. Og det gør det ikke lettere at være prins Joachim som lillebror til kronprinsen. Den evige nummer to, som skulle have været landmand, men nok i virkeligheden meget hellere ville have været soldat og officer af linjen. For et år siden fyldte han 50 år, og hele sit voksenliv har prins Joachim søgt efter et ståsted i livet, som gav ham både...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

10 KOMMENTARER

guest
10 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jens ROSENDAHL
Læser
Jens ROSENDAHL
22. juni 2020 23:07

I et radioprogram for nylig ville journalisterne prøve at finde ud af, hvad en FORATT egentlig laver. Så man ringede til Paris for at tale med nuværende FORATT, oberst Nicolai Mentz. Han ville gerne tale med journalisterne, men ville først lige cleare det med FMN. Og der var svaret nej, vi ønsker ikke at medvirke. Helt uforståeligt. Oberst Mentz er jo et begavet menneske, og han skulle nok kunne forklare om jobbet og dets indhold på en fornuftig og objektiv måde uden at rode sig ud i spekulationer om, hvordan prins Joachim havde fået stillingen, og hvordan det skulle gå fremover.

Så uden medvirken fra hverken København eller Paris var journalisterne henvist til at vrøvle løs om ‘Napoleon, der var død, ha, ha, ha’ og ‘vi kommer nok ikke i krig med Frankrig lige nu, ha, ha, ha’.

Intet med en FORATTs arbejde i et NATO-land at gøre, men det blev resultatet. Ærgerligt!

Thomas Carlsen
Læser
Thomas Carlsen
16. juni 2020 19:03

Hvor skuffende Olfi. Skuffende fordi jeg havde forventet bedre. Olfi har selv – med rette – endevendt ansættelsesprocedurerne i forsvaret….endda med så stor grundighed at det har resulteret i domfældelse. Nu ligefrem hylder Olfi så at stillingen som forsvarsattaché er blevet foræret væk for næsen af officielle ansøgere. Det havde jeg ikke set komme ! Dermed viser Olfi, at de er “indfedtet” i selvsamme kammerateri- og nepotismekultur som Olfi selv har anklaget forsvaret for at være gennemsyret af. Det er useriøst Olfi. Hvad Olfi undersøger og skriver om, skal jeg ikke bestemme, men her er der tale om dobbeltmoral der kommer til udtryk ganske kort tid efter hærchefen blev dømt i retten.

Rasmus
Læser
Rasmus
13. juni 2020 7:58

Jeg kan sagtens bakke op om at vælge en kongelig som forsvarsattaché, som helt sikkert er et godt valg, men det er også helt centralt, at det er sket på et lovligt grundlag i vores demokrati. Ligesom med kronprinsens hemmelige møder med toppen af forsvaret, så er det vigtigt både for vores demokratiet, men også for de royale selv, at der er nogle klare regler og rammer som belyser hvordan de kongelige har særlige privileger i demokratiet. Sagt på en anden måde det er farligt og problematisk, hvis de kongelige får særlige privileger ved at reglerne i demokratiet tilsidesættes, men det er i orden, hvis de kongelige har særlige privileger ved regler, der er vedtaget af folketinget og kendt af befolkningen. Derfor skylder Forsvarsministeriet også at forklare offentligheden, at det de har gjort i sagen er efter reglerne eller reglerne er tilsidesat på en måde som forfatningsmæssigt kan forsvares, ellers bør det være svært at være monarkist og demokrat samtidig. Det burde jo heller ikke være noget problem for Forsvarsministeriet at forklare det lovlige grundlag eller?

Thomas Carlsen
Læser
Thomas Carlsen
12. juni 2020 15:33

Nu har Olfi med rette taget ansættelsesprocedurerne til stillinger forsvaret kritisk op, endda i så grundig en grad at det har ført til domfældelse. Ville det ikke være på sin plads at undersøge hvordan ansættelsesproceduren har været i forhold til ansættelsen af den ny forsvarsattaché i Frankrig ?

ottochristensen
Læser
ottochristensen
13. juni 2020 9:33

Hej Thomas Carlsen – Du har en pointe, og Olfi er forklaringsproblem.

Thomas Carlsen
Læser
Thomas Carlsen
13. juni 2020 11:25

Hej Otto. Ja det er jo også det jeg tænker. Jeg synes ellers Olfi er skarpe og ikke berøringsangste, men her bliver jeg da i tvivl. Lad os nu se…der kommer vel en form for reaktion.

Rasmus
Læser
Rasmus
13. juni 2020 11:02

Som jeg forstår det, så har Forsvaret annulleret ansættelsesprocessen også beordret prinsen i stillingen som forsvarattaché. Det virker umiddelbart tilforladeligt, men det er uskønt, fordi man ikke på forhånd havde forstået at prinsen var interesseret, og fordi man kommer ud i at skulle annullere en ansættelsesproces. Desuden er det ikke i orden, hvis det er et skjult privilegie, og ikke et lovfæstet privilege for kongehuset, da demokratiet og kongehuset lever bedst sammen, hvis de kongelige kun har de privileger som loven giver dem.

Michael Albeck
Læser
Michael Albeck
11. juni 2020 16:52

jeg ønsker at prinsen i f.m. sit nye virke i Frankrig vil få et godt liv som han ønsker det, med sin familie. Tillykke med udnævnelsen og så skal du ved given lejlighed besørge på al småligheden, og især på Ekstrabladet., dér vil jeg gerne bidrage.

Poul Erik Tranberg
Læser
Poul Erik Tranberg
11. juni 2020 16:12

Strålende disposition for Danmark, dansk forsvar, og for prins Joachim selv og hans familie. En naturlig fortsættelse af hans mangeårige virke i dansk forsvar. Og så forbliver han på dansk grund! Ambassaden er et lille stykke Danmark. Han beholder selvfølgelig apanagen, men til gengæld modtager han – fortsat – ingen løn og ydelser fra Forsvaret. Og så kan jeg bevidne, at Joachim er en meget dygtig officer. Jeg har tidligere som chef haft ham som en af mine dygtigste reserveofficerer. Venligst, og tillykke.

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
11. juni 2020 15:01

Er det et problem, at kongehuset er ansvarsfrit?