spot_img

Briter og amerikanere udkæmpede symbolsk søslag mod Rusland

Den britisk-amerikanske øvelse, der for nylig fandt sted i Barentshavet handlede både bogstaveligt og i overført betydning om at vise flaget. Øvelsen skal ses som en del af et større stormagtsspil, som også kan manifestere sig i Østersøen og komme til at involvere Danmark, fortæller militæranalytiker og orlogskaptajn Anders Puck.

Med massive Stars and Stripes-flag blafrende fra masterne var signalværdien ikke til at tage fejl af, da en amerikansk-britisk flådestyrke for godt en uge siden afsluttede en ugelang øvelse i Barentshavet nord for Norge. Tre amerikanske destroyere, et kampstøtteskib og den engelske fregat HMS Kent deltog i øvelsen, som markerede første gang, at...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer