HOD fyrer repræsentant efter stikker-kommentar i Retten i Viborg

7
Journalist Jacob Svendsen dækker retssagen mod hærchef Hans-Christian Mathiesen for dagbladet Politiken og står her uden for Retten i Viborg i samtale med auditør Claus Risbjerg. Foto: Ernstved

Det har i dag fået ansættelsesmæssige konsekvenser for den medarbejder fra fagforeningen HOD, der tirsdag kom med en kommentar om “stikkervirksomhed” i Retten i Viborg. HOD undskylder til medlemmerne for medarbejderens kommentar.

En medarbejder i Hovedorganisationen for Officerer i Danmark (HOD) har torsdag fået en fyreseddel for en kommentar, som han kom med efter tirsdagens retsmøde i sagen mod generalmajor og tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen ved Retten i Viborg.

I en nyhed på fagforeningens hjemmeside oplyser HOD, at HOD’s hovedbestyrelse torsdag har valgt at afskedige den pågældende medarbejder, fordi offentligheden kunne få den opfattelse, at HOD som faglig organisation ikke bakker op om det at vidne i en retssag.

Læs også: HOD-repræsentant: »Hvad var det for en lille stikkerkarl?«

»Jeg vil gerne overfor vidnerne i retssagen beklage dybt. I må og skal aldrig blive i tvivl om, at vi som fagforening værner om det at gøre sin borgerpligt. Jeg ved, at det kræver mod at stille op til den type sager, som vi oftest fører, og I har min fulde respekt og opbakning,« siger Niels Tønning, som er formand for HOD.

Episoden udspillede sig umiddelbart efter retsmødet, da dommer Hanne Fanø havde forladt retslokalet sammen med de to domsmænd. Da gik HOD’s repræsentant over til tiltalte og dennes advokat og sagde i påhør af såvel OLFIs som dagbladet Politikens udsendte:

»Hvad var det for en lille stikkerkarl?«

Alene mistanken er uforenelig med HOD’s værdier

Bemærkningen knyttede sig til dagens sidste vidne, som var en yngre officer, der i november 2015 havde været udsendt til Irak, da daværende hærchef Hans-Christian Mathiesen besøgte de danske styrker. Under vidneansvar fortalte officeren, at han under besøget havde spurgt hærchefen, hvad der skulle til for at blive optaget på operations- og føringsuddannelsen.

Ifølge vidnet svarede den nu tiltalte og tidligere hærchef, at han selv kendte en »særdeles godt«, som var i gang med uddannelsen Master i Militære Studier, og »som vil komme på det næste OFU-hold«. I retten fortalte den unge officer, at han ikke kunne tolke hærchefens udsagn anderledes end, at hærchefen talte om sin egen kæreste.

Den pågældende medarbejder siger ifølge HOD selv, at han ikke har har kaldt vidnet for »en lille stikkerkarl«.

»HOD’s hovedbestyrelse har truffet den svære beslutning, fordi bare mistanken er helt uforenelig med de værdier, som HOD står for. Hovedbestyrelsen ønsker at sende et klokkeklart signal om, at den slags er fuldstændig uacceptabelt i enhver sammenhæng,« siger Niels Tønning.

guest
7 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer