spot_img

Copenhagen Group stævner OLFIs redaktør med krav om straf og 200.000 kr. i tort

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Fredag blev Jeppe Handwerks trusler til alvor, da Copenhagen Group valgte at stævne OLFIs redaktør med krav om »størst mulig straf« og krav om godtgørelse for tort på 200.000 kr. Stævningen kommer på baggrund af artikler, som omtaler nogle af Copenhagen Groups handler med Forsvaret, og som ifølge Handwerks advokat er ærekrænkende.

OLFIs redaktør skal idømmes »størst mulig straf« efter straffelovens §267 og §268, som omhandler ærekrænkelse og har en strafferamme på op til to års fængsel. Sådan lyder advokat Michael Christiani Havemanns påstand i den stævning, som han fredag eftermiddag har indleveret til Københavns Byret på vegne af sin klient Copenhagen Group A/S.

Virksomheden ejes af Jeppe Handwerk og hans hustru, Birgitte Zachau Handwerk, som også ejer undervirksomheden Copenhagen Global A/S. Stævningen kommer på baggrund af en række artikler omhandlende Jeppe Handwerk og Copenhagen Global og helt aktuelt efter, at OLFI torsdag publicerede en artikel omhandlende Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses (FMI) køb af militære jetski til Frømandskorpset.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om, hvem der lækkede militære hemmeligheder til Jeppe Handwerk og Copenhagen Global …

Af artiklen fremgik det, at Jeppe Handwerk og Copenhagen Global afbrød en igangværende handel mellem FMI og den britiske leverandør Golden Arrow Marine, som var initieret på et såkaldt »hemmeligt notat«. Det skete for at overtage ordren, som i sidste ende gik til Copenhagen Global, selv om FMI ad flere omgange indledningsvis havde afvist denne mulighed.

»Denne sag handler om, at sagsøgte har beskyldt sagsøger for at have handlet uredeligt i forbindelse med en eller flere leverancer til det danske forsvar, Forsvarets Materiel Indkøb, dels i en række artikler i sit medium siden 11. november 2019 dels i individuelle henvendelser til andre aktører i markedet og til privatpersoner, herunder Jeppe Handwerks private genboer.«

Stævningen fra Copenhagen Group var ventet

Hos OLFI kommer stævningen ikke som den store overraskelse. Siden november har advokat Havemann ad flere omgange skrevet til OLFI med slet skjulte trusler om en stævning med afsæt i såvel straffeloven som injurielovgivningen. Det fortæller Peter Ernstved Rasmussen, som er journalist og redaktør på OLFI.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse OLFIs tak til Jeppe Handwerk og advokat Michael Christiani Havemann …

»Jeg har hele tiden vidst, at Jeppe Handwerk og hans advokat bare ventede på en anledning til at indlevere en stævning. Den kom så i går. Jeg tager sagsanlægget med ophøjet ro og ser frem til, at domstolene nu kan afgøre, om OLFI har begået noget strafbart. For mig at se handler sagsanlægget først og fremmest om at true, presse og nu sagsøge et lille, frit og uafhængigt medie til at indstille sin research og journalistik om en række handler med Copenhagen Global, som auditørkorpset allerede efterforsker,« siger han.

OLFI har bl.a. stillet spørgsmål til Jeppe Handwerk om salg af såkaldte RHIB’er (gummibåde med hård bund) til Frømandskorpset og til motorvalget til netop disse både. OLFI har tillige stillet spørgsmål til Frømandskorpset og Forsvarskommandoen om en række forhold, som omhandler Jeppe Handwerk og Copenhagen Global, og alene på baggrund af disse spørgsmål er Forsvarsministeriets Auditørkorps blevet bedt om at undersøge forholdene.

Andre læste også

Stop nu den manipulerende propaganda!

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvaret genvinder aldrig befolkningens tillid, før hele det militære system åbner mere op og begynder at kommunikere ærligt og troværdigt. Sagen om ”Iver Huitfeldt” blev håndteret katastrofalt, og den nu detroniserede forsvarschef Flemming Lentfer fortsætter i egen kamikazestil gennem sin advokat. Vi sagde det i kærlighed. ”Cirkus Mili” var...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Flemming Blicher
Læser
Flemming Blicher
21. februar 2023 23:34

Kære Olfi
Igen må man falde på halen over at der findes et lille køligt, uafhængigt og frit medie, der tør hvor andre tier.
At udstille hvordan kongehuset’s gode ven Jeppe Handwerks virksomhed driver deres forretning, kræver alligevel lidt kølighed. Præcis som da i tog bladet fra munden og lavede en artikel som pegede på sandsynligheden for at det var amerikanerne der sprængte Nord Stream, sådan som Biden i øvrigt også havde lovet at det ville ske. Køligt!
Anyways, Jeppe Handwerk er vel nutidens største gullaschbaron. Se det vedlagte udklip af årsregnskabet fra Copenhagen Group, hvor det ses hvad Covid-19 gjorde for virksomheden. Der er en lille promille af befolkningen der altid profiterer på krige, kriser og andet snask. Tillykke til Jeppe Handwerk med at han endelig er med i gruppen.
Covid-19 tests og vacciner har hævet omsætningen med en faktor 50+ til 1,6 mia kr! Malkningen af befolkning og stat har været uforlignelig. Tillykke!
Og til jer på OLFI: Bliv ved med at være nogle af de få patrioter der er tilbage i dette land. The tables are about to turn!

Hilsen
Flemming Blicher, formand i Frihedslisten