Rekordmange ansøgere til Forsvarets officersuddannelser

1
Personel fra Flyvevåbnet venter på at deltage i paraden på Kastellet i anledning af flagdagen 2018. Foto: Ernstved

Forsvarsakademiet har for nylig gjort status på årets ansøgninger til Forsvarets officersuddannelser, og det har været et opmuntrende tællearbejde. Mere end 800 ansøgninger er det blevet til, hvilket er en markant stigning fra sidste år og det  højeste antal siden 2015.

Forsvarets ledelsesuddannelser er fortsat populære og rekrutteringsgrundlaget for kommende officerer tilsvarende sundt. Det må være den overordnede konklusion, efter at Forsvarsakademiet har gjort status på antallet af ansøgninger ovenpå ansøgningsfristens udløb den 22. marts.

Det er Forsvarsministeriets Personalestyrelse, der står for den eksterne rekruttering til officersuddannelserne, og der må være tilfredse miner blandt de rekrutteringsansvarlige. Hele 822 ansøgninger fra 750 ansøgere er slutresultatet, og det er ikke bare en stigning på 20 procent i forhold til 2019, men også det højeste antal ansøgere siden 2015, skriver Forsvarsakademiet på sin hjemmeside.

Den kønslige slagside i Forsvaret ser man til gengæld ikke ud til at komme til livs med det forestående optag af kadetaspiranter. Ud af de i alt 822 ansøgninger er kun 166 skrevet af kvinder, hvilket svarer rundt regnet til 20 procent. Den fordeling spejler de to foregående år.

Kun 17 pct. af ansatte under Forsvarsministeriet er kvinder

Kommer optaget til at afspejle ansøgningerne, ser det dog en anelse bedre ud end den generelle tendens i Forsvaret. En opgørelse fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse viser således, at 17 procent af alle ansatte på ministerområdet er kvinder. For militært og operativt indsatte er tallet nede på otte procent.

Artiklen fortsætter under tweetet …

Det er dog næppe ansøgernes køn, der aktuelt fylder mest i rekrutteringensprocessen. Den igangværende Covid-19 pandemi giver også anledning til hovedbrud i forbindelse med den obligatoriske afprøvningsproces, som ansøgerne stadig skal igennem.

Grundet omstændighederne kan den fysiske del af afprøvningen ikke gennemføres, som den plejer. Der arbejdes på en løsning, men håbefulde ansøgere opfordres til at holde sig klar, da prøverne kan genoptages med kort varsel, skriver Forsvaret. De digitale prøver gennemføres som planlagt.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer