spot_img

“Forundersøgelse” er ifølge auditørkorpset en regulær strafferetlig efterforskning

Når Forsvarsministeriets Auditørkorps anvender begrebet ”forundersøgelse” om en indledende efterforskning, er der tale om en militær opfindelse, som ikke har hjemmel i lovgivningen. Begrebet “forundersøgelse” eksisterer ikke i retsplejeloven, og der er derfor i realiteten tale om en strafferetlig efterforskning.

Hvad mener Forsvarsministeriets Auditørkorps egentlig, når det taler om en ”forundersøgelse”? Det spørgsmål har en del stillet sig selv, når auditørkorpset har fortalt om det tidligste stadie i en militær efterforskning. Med god grund.

Da OLFI publicerede artiklen ”H.-C. Mathiesen gik på isen” i oktober 2018, iværksatte auditørkorpset på eget...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer