spot_img

Forsvarsministeren igangsætter ekstern undersøgelse efter svindelsag

Forsvarsminister Trine Bramsen orienterede torsdag eftermiddag Folketingets partier om, at hun nu igangsætter den bebudede eksterne undersøgelse af mulig svindel i styrelserne under Forsvarsministeriets departement. Den eksterne undersøgelse er delt i tre spor og vil køre sideløbende med den undersøgelse, ministerens eget rejsehold påbegyndte i december.

Arbejdet med at komme svindel og mangelfulde kontrolprocedurer i Forsvarsministeriets styrelser til livs fortsætter. Torsdag orienterede forsvarsminister Trine Bramsen (S) Folketingets øvrige partier om, at den eksterne undersøgelse af Forsvarsministeriets departement samt dets underliggende styrelser nu sættes i gang.

Undersøgelsen gennemføres på baggrund af den omfattende sag om mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som blev afsløret i starten af december sidste år. Undersøgelsen kommer til at forløbe i tre spor:

Første spor bliver en advokatundersøgelse, som skal vurdere, om der er grundlag for at placere et ansvar i Ejendomsstyrelsen og Forsvarsministeriets departement, mens det andet spor består af en revisionsundersøgelse af det eksisterende kontrolmiljø på indkøbsområdet i Ejendomsstyrelsen. Revisionsundersøgelsen skal understøtte advokatundersøgelsen og komme med anbefalinger til forbedringer.

Tredje og sidste spor er ekstern revisionsbistand, som skal rådgive Forsvarsministeriet med henblik på at styrke indkøbsprocesserne og kontrolmiljøet på tværs af ministerområdet.

Mulighed for yderligere initiativer

Forsvarsministeriet understreger på sin hjemmeside, at de tre spor alene udgør en første fase, og at der kan iværksættes yderligere initiativer, hvis der viser sig et behov. Skulle undersøgelsen afdække yderligere strafbare forhold, vil disse blive meldt til politiet eller auditørkorpset løbende.

»For mig er det vigtigt, at man kan have tillid til, at de penge, som Forsvaret bruger, også bliver brugt på at understøtte Forsvaret. Vi har så mange dygtige soldater og så mange dygtige ansatte, som hver dag kæmper for Danmark. Derfor skal man kunne have tillid til, at de penge, der bliver brugt, bruges korrekt og ikke på at gavne privatpersoner,« udtaler Trine Bramsen til Jyllands-Posten.

Rejseholdet, som blev sendt til Hjørring allerede i december, fortsætter sit arbejde sideløbende med de eksterne undersøgelser. Det skal arbejde på at »få lukket huller i systemet, som Rigsrevisionen pegede på samt understøtte arbejdet med at få opbygget et bedre internt kontrolmiljø,« skriver Forsvarsministeriet.

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
ottochristensen
Læser
ottochristensen
3. februar 2020 15:51

Nedenstående klip fra Youtube viser hvorledes en kompetent politiker får sin ødsle officerer banket på plads. Her kunne den danske Forsvarsminister lære noget.

https://www.youtube.com/watch?v=NtLTmg2vCzY

Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
4. februar 2020 11:11

Så lad os se: Fejlen er at vise det frem og fortælle hvad det koster?

Nej, nej og nej – Fejlen er ødsle penge på den måde!!!