Forsvarschefen bliver fungerende chef for skandaleramt ejendomsstyrelse

2
Forsvarschef Bjørn Bisserup besøgte i april 2017 Ingeniørregimentet, hvor generalen briefede det faste personel på Skive Kaserne og besøgte flere af regimentets enheder. Foto: Forsvaret/Heri Hammer Niclasen

General Bjørn Bisserup skal sideløbende med sin stilling som forsvarschef være fungerende chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring. Det oplyser Forsvarsministeriet fredag. Samtidig er chefen for regnskabsstyrelsen ny leder af forsvarsministerens udsendte rejsehold, som undersøger sagen.

En styrkelse af ledelseskraften og fokus på ejendomsstyrelsens fremadrettede opgaver. Det er forklaringen på, at Forsvarsministeriet midt i skandalen om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har udpeget forsvarschef Bjørn Bisserup som fungerende chef for den skandaleramte styrelse i Hjørring.

Tirsdag fritstillede forsvarsminister Trine Bramsen (S) ejendomsstyrelsens direktør Hans J. Høyer, efter at rigsrevisionen for en uge side afleverede en rapport til Folketingets satsrevisorer, som afdækkede massive svigt i kontrollen med økonomien i styrelsen. Også Forsvarsministeriets koncerndirektør Per Pugholm Olsen blev i den forbindelse fritaget for tjeneste.

Han var indledningsvis også leder af det rejsehold, som forsvarsministeren for en uge siden sendte til Hjørring for at undersøge de interne forhold i forbindelse med mulig svindel. Men da ministeren nu har fritaget ham for tjeneste, har ministeriet i stedet udpeget chefen for Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse, John Sørensen, som leder af rejseholdet.

Ifølge Forsvarsministeriet består rejseholdet derudover bl.a. af chefen for Forsvarsministeriets Interne Revision, Søren Tang Møller, samt udvalgte fagmedarbejdere.

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer