spot_img

Forsvarschefen bliver fungerende chef for skandaleramt ejendomsstyrelse

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

General Bjørn Bisserup skal sideløbende med sin stilling som forsvarschef være fungerende chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring. Det oplyser Forsvarsministeriet fredag. Samtidig er chefen for regnskabsstyrelsen ny leder af forsvarsministerens udsendte rejsehold, som undersøger sagen.

En styrkelse af ledelseskraften og fokus på ejendomsstyrelsens fremadrettede opgaver. Det er forklaringen på, at Forsvarsministeriet midt i skandalen om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har udpeget forsvarschef Bjørn Bisserup som fungerende chef for den skandaleramte styrelse i Hjørring.

Tirsdag fritstillede forsvarsminister Trine Bramsen (S) ejendomsstyrelsens direktør Hans J. Høyer, efter at rigsrevisionen for en uge side afleverede en rapport til Folketingets satsrevisorer, som afdækkede massive svigt i kontrollen med økonomien i styrelsen. Også Forsvarsministeriets koncerndirektør Per Pugholm Olsen blev i den forbindelse fritaget for tjeneste.

Han var indledningsvis også leder af det rejsehold, som forsvarsministeren for en uge siden sendte til Hjørring for at undersøge de interne forhold i forbindelse med mulig svindel. Men da ministeren nu har fritaget ham for tjeneste, har ministeriet i stedet udpeget chefen for Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse, John Sørensen, som leder af rejseholdet.

Ifølge Forsvarsministeriet består rejseholdet derudover bl.a. af chefen for Forsvarsministeriets Interne Revision, Søren Tang Møller, samt udvalgte fagmedarbejdere.

Andre læste også

Sådan styrker vi effektivt Hjemmeværnet uden at bruge milliarder

BLOG. Hjemmeværnet er ofte blevet overset i diskussionerne om styrkelsen af Forsvaret og har heller ikke fyldt meget i den offentlige samtale om det nye forsvarsforlig. Niels Klingenberg Vistisen præsenterer her en række konkrete forslag til, hvordan Hjemmeværnet hurtigt og effektivt kan styrkes uden milliardinvesteringer. Jeg har ad flere omgange...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
M. Jacobsen
Læser
M. Jacobsen
14. december 2019 0:10

Chefen for Regnskabsstyrelsen står i spidsen for Rejseholdet.
Interessant!
Var det ikke netop denne styrelse der igennem en længere periode kendte til muligheden for netop denne type svig, og som gav udtryk for at det ikke var noget problem?

Lyder som det helt rigtige valg, til at tjekke op på tingene…

Poul Erik Tranberg
Læser
Poul Erik Tranberg
13. december 2019 16:57

Men det er jo Departementchefen, som har ansvaret. Lad dog Forsvarschefen tage vare på det militære forsvar. Det er det, han er uddannet til. Der må være en DJØFFER i organisationen, som kan mestre at være vicevært og rengøringsorganisator. Besynderlig ledelse.