Revisionshus fyrer revisor, som ikke reagerede på whistleblowers advarsel

1
Revisionsfirmaet BDO har fyret den revisor, som ikke reagerede på whistlebloweren Karsten Hamborg Ravnsgaards advarsel om snyd hos Søndergaard El i Holstebro. Screendump: BDO.dk

Revisionshuset BDO i Brønderslev har mandag fyret en partner og statsautoriseret revisor, som undlod at reagere, da bogholderen i Søndergaard El i Holstebro advarede om mulig svindel med ordrer fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det bekræfter BDO over for TV2.

Han skulle have reageret, men gjorde det ikke. Og det koster nu Søndergaard Els revisor jobbet. Mandag har revisionshuset BDO i Brønderslev fyret den partner og statsautoriserede revisor, som reviderede regnskaber for Søndergaard El i Holstebro. Det bekræfter BDO over for TV2.

Baggrunden for fyringen er, at revisoren afviste el-installatørens daværende bogholder, Karsten Hamborg Ravnsgaard, som advarede revisoren om mulig fusk og svindel med ordrer fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES).

Karsten Hamborg Ravnsgaard stod torsdag frem bl.a. i dette medie og fortalte, hvordan FES overbetalte for sine opgaver og derigennem opbyggede en skyggeøkonomi med en konto hos bl.a. Søndergaard El, som medarbejdere hos FES kunne bruge til at købe varer uden om Forsvarets normale kanaler.

“En intern undersøgelse har vist, at en af vores revisorer, primo 2019, modtog en henvendelse fra en whistleblower omhandlende indicier på formodede uregelmæssigheder i den pågældende sag. Revisoren forholdte sig ikke til denne information. På den baggrund har vi opsagt samarbejdet med den pågældende medarbejder med øjeblikkelig virkning,” skriver BDO’s administrerende direktør, Stig Holst Hartwig, i en mail til TV 2.

Søndergaard El udsendte mandag en pressemeddelelse, hvor firmaet bekræfter, at ejendomsstyrelsen i april havde 600.000 kr. til gode hos Søndergaard El. virksomheden bekræfter i meddelelsen også, at der er blev købt lamper, pizzaovn, en drone og andre hvidevarer for pengene.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer