spot_img

Revisionshus fyrer revisor, som ikke reagerede på whistleblowers advarsel

Revisionshuset BDO i Brønderslev har mandag fyret en partner og statsautoriseret revisor, som undlod at reagere, da bogholderen i Søndergaard El i Holstebro advarede om mulig svindel med ordrer fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det bekræfter BDO over for TV2.

Han skulle have reageret, men gjorde det ikke. Og det koster nu Søndergaard Els revisor jobbet. Mandag har revisionshuset BDO i Brønderslev fyret den partner og statsautoriserede revisor, som reviderede regnskaber for Søndergaard El i Holstebro. Det bekræfter BDO over for TV2.

Baggrunden for fyringen er, at revisoren afviste el-installatørens daværende bogholder, Karsten Hamborg Ravnsgaard, som advarede revisoren om mulig fusk og svindel med ordrer fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES).

Karsten Hamborg Ravnsgaard stod torsdag frem bl.a. i dette medie og fortalte, hvordan FES overbetalte for sine opgaver og derigennem opbyggede en skyggeøkonomi med en konto hos bl.a. Søndergaard El, som medarbejdere hos FES kunne bruge til at købe varer uden om Forsvarets normale kanaler.

“En intern undersøgelse har vist, at en af vores revisorer, primo 2019, modtog en henvendelse fra en whistleblower omhandlende indicier på formodede uregelmæssigheder i den pågældende sag. Revisoren forholdte sig ikke til denne information. På den baggrund har vi opsagt samarbejdet med den pågældende medarbejder med øjeblikkelig virkning,” skriver BDO’s administrerende direktør, Stig Holst Hartwig, i en mail til TV 2.

Søndergaard El udsendte mandag en pressemeddelelse, hvor firmaet bekræfter, at ejendomsstyrelsen i april havde 600.000 kr. til gode hos Søndergaard El. virksomheden bekræfter i meddelelsen også, at der er blev købt lamper, pizzaovn, en drone og andre hvidevarer for pengene.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Uffe Nielsen
Læser
Uffe Nielsen
15. december 2019 21:56

Det eer simpelthen for galt !