spot_img

OLFI modtager journalisters Graverpris for artikler om nepotisme og inhabilitet

Lørdag uddelte Foreningen for Undersøgende Journalistik priser i København, og her modtog OLFIs redaktør Graverprisen for artikler om nepotisme og inhabilitet i Forsvarets og Forsvarsministeriets top. Det var første gang, at et smalt nichemedie løb med prisen.

Historierne i dette medie om nepotisme og inhabilitet i Forsvarsministeriets og Forsvarets øverste ledelser blev lørdag aften belønnet, da Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) uddelte de årlige priser i Kosmopols lokaler på Fiolstræde i hjertet af København. OLFI modtog Graverprisen i konkurrence med DR og Politiken, og det er første gang, at prisen gives til et uafhængigt nichemedie.

Artiklen fortsætter under tweetet …

Det var chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen, som uddelte prisen, og han begrundede juryens afgørelse således:

“God graverjournalistik kræver tid og ressourcer. Mange af de nominerede og indstillede projekter til FUJ Priserne har kostet mediearbejdspladser mange, mange månedslønninger. Én nomineret skiller sig ud i dette lys.”

“Peter Ernstved Rasmussen har ene mand formået at afsløre en rådden kultur med nepotisme, embedsmisbrug og inhabilitet blandt de øverste chefer i Forsvaret og Forsvarsministeriet. Chefen for den danske hær er fjernet permanent fra sit job som følge af enmandshæren Olfi.dk. Peter Ernstved Rasmussen har blandt andet tilvejebragt, hvordan hærchefen har fået sin kæreste ind på to forskellige uddannelser, til trods for hendes manglende erfaringer. Derudover blev kæresten ansat i en specialdesignet stilling, som hun var den eneste ansøger til.”

“Og hærchefen er ikke ét broddent kar. Vi ved nu – takket være Olfi.dk – at man også i Forsvarskommandoen og i Forsvarsministeriets Personalestyrelse åbenbart kan få placeret kærester og ægtefæller i job, der ikke bliver slået op, og at der bliver set igennem fingre med, at forvaltningslovens regler og Forsvarets egen HR-politik ikke overholdes. Peter Ernstved Rasmussen er et bevis for, at man kan opnå meget med ihærdighed og gammeldags journalistiske dyder.”

Du kan se redaktørens takketale herunder.

Vindertalen til FUJs graverpris 2019. FUJ's venner Fuj Undersøgende Journalistik OLFIHvis denne enmandshær kan, er der ingen undskyldning for os andre. Stor stor respekt til Peter Ernstved Rasmussen.

Posted by Tanja Nyrup Madsen on Saturday, 2 November 2019

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
M. Jacobsen
Læser
M. Jacobsen
7. november 2019 17:48

Tillykke med en velfortjent pris!

Og vel er sagerne om nepotisme vigtige og ikke mindst opsigtsvækkende. Vi skal ikke glemme, hvad disse artikler også har sat gang i!
For før OLFI var “skandale sager” fra Forsvaret næsten ikke eksisterende i medierne.
Oftest var det kun historier som f.eks. dem hvor Oberst Lars Møller fik bureaukratiets tåbeligheder ind på side 12 i avisen…
Og selvfølgelig var der Jægerbogs sagen, men ellers har det været så som så med historierne.

Alt dette er ændret med OLFIs tilblivelse og ikke mindst Peters ihærdige insisteren på, at afdække skandalerne.
Det er sundt for en offentlig myndighed, at de konstant ses over skuldrene!
Ellers vil sagerne om nepotisme, mobbekultur og anden “tagen sig selv til rette”, stadig foregå uden konsekvenser!