spot_img

Danmarks nye forsvarsminister hedder Trine Bramsen

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har valgt Trine Bramsen som ny forsvarsminister. Hun bliver dermed bare den anden kvindelige forsvarsminister i Danmark. Før folketingsvalget sad Trine Bramsen i forsvarsudvalget og var samtidig Socialdemokratiets retsordfører.

Den nye chef i Forsvarsministeriet hedder Trine Bramsen. Hun er 38 år og var ind til folketingsvalget Socialdemokratiets retsordfører, men sad samtidig i forsvarsudvalget sammen med partikollegerne daværende forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen og Simon Kollerup.

Henrik Dam Kristensen blev fredag valgt som formand for Folketinget, mens Simon Kollerup er ny erhvervsminister. Her afløser han Rasmus Jarlov, som før sin ministertid var formand for Folketingets Forsvarsudvalg.

Læs også: Hvilke overvejelser gør en statsminister sig om en ny forsvarsminister?

Trine Bramsen er opvokset i Svendborg, hvor hun blev student fra Svendborg Gymnasium i 2000. Siden fortsatte hun et år på HF på uddannelsesstedet VUC Fyn, inden hun flyttede til hovedstaden for at læse cand.scient.soc på Roskilde Universitetscenter frem til 2007. Hun har været forskningsassistent ved Københavns Universitet og og ansat hos Deloitte Business Consulting fra 2007-2011.

Politisk har hun været med i Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU) og stillede første gang op til Folketinget i Odense Vestkredsen i 2009 uden at opnå valg. Det fik hun til gengæld i 2011, hvor hun fik 4.497 personlige stemmer. I Folketinget har huhn ud over at være retsordfører og medlem af forsvarsudvalget tillige siddet i retsudvalget, europaudvalget, indfødsretsudvalget, udvalget for udlændinge og integration – og udvalget for forskning, innovation og videregående uddannelser.

Trine Bramsen overtager posten som forsvarsminister fra Claus Hjort Frederiksen (V) ved en overdragelsesceremoni i Forsvarsministeriets kantine kl. 14.00, som kan følges live på Forsvarsministeriets twitter-profil.

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer