Hård straf til soldat på Bornholm for opbevaring af skarpladt maskinpistol

0
Det var opbevaringen af en skarpladt maskinpistol som denne, der nu koster en 34-årig soldat fra Almegårds Kaserne på Bornholm tre års ubetinget fængsel.

En 34-årig finskytte fra Opklaringsbataljonen på Bornholm er idømt tre års ubetinget fængsel for opbevaringen af en skarpladt maskinpistol og øvrige ulovlige våben og våbengenstande i sit hjem. Straffen hænger sammen med de seneste års markante stramninger af våbenloven i de såkaldte bandepakker.

Det koster en 34-årig soldat fra Almegårds Kaserne på Bornholm tre års ubetinget fængsel, at Forsvarsministeriets Auditørkorps under en ransagning i slutningen af 2018 fandt en række ulovlige våben og våbengenstande foruden en skarpladt maskinpistol i mandens hjem. Han blev arresteret og har siddet varetægtsfængslet ind til retssagen, som kørte ved Retten på Bornholm i sidste uge.

På mandens badeværelse fandt auditøren en skarpladt maskinpistol af mærket Husqvarna, som i Forsvaret er bedre kendt som MP M/49. Den blev udfaset af Forsvaret tilbage i 2002, og det vides således endnu ikke, om våbnet er en af Forsvarets gamle maskinpistoler. Men da våbnet lå med påsat magasin indeholdende skarpe patroner, faldt hammeren.

Årsagen skal findes i de markante stramninger af våbenloven, som har fundet stede gennem de seneste år på grund af de mange “bandepakker” vedtaget af Folketinget. Således er det tale om en skærpende omstændighed, at våbnet er et automatvåben. Ved dom går straffen fra mellem to til otte års fængsel, forklarer auditør Claus Risbjerg til OLFI. At våbnet samtidig var ladt, er en særligt skærpende omstændighed, som øger minimumstraffen til tre års fængsel.

“Det vil jeg karakterisere som sagens tunge forhold,” siger Claus Risbjerg, der også var anklager i sagen.

Arbejdede som finskytte i Opklaringsbataljonen

Soldaten erkendte at have brudt våbenloven og at have opbevaret maskinpistolen på sit badeværelse. Men var ikke enig i de særligt skærpende omstændigheder. Retten så imidlertid med andre øjne på det forhold, og det kostede dyrt. Soldaten blev desuden dømt for at være i besiddelse af andre ulovlige våben og ammunition og for også at have opbevaret disse uforsvarligt i sit hjem og på sit værelse på Almegård Kaserne i Rønne.

Ifølge kilder arbejdede soldaten som finskytte i Opklaringsbataljonen på Bornholm, hvor han samtidig er kendt for at være en dygtig våbenkender. Auditørkorpset krævede en fængselsstraf på tre og et halvt år, mens soldatens forsvarer gik efter den mildest mulige straf.

Den 34-årige soldat har gennem hele sagen nægtet sig skyldig i flere anklagepunkter, og efter domsafsigelsen bad han om tid til at overveje, hvorvidt han vil anke eller modtage dommen.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer