spot_img

Gengangere, nye ansigter og en normalisering mellem ministerier

ANALYSE: Folketingsvalget 2019 varsler en ny politisk kurs, som imidlertid ikke gælder udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitikken. Til gengæld kommer forholdet mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet til at finde et mere naturligt leje. Nogle politikere går igen, andre røg ud, nye er kommet til, og nogle opnåede ikke valg.

Danskerne har talt. Folketingsvalget 2019 varsler et skifte i landets politiske kurs, og den slår et markant sving mod venstre. Den borgerlige regering med VLAK er slut, og landets næste statsminister hedder med stor sandsynlighed Mette Frederiksen (S). Hvordan hun bygger sit parlamentariske flertal, må tiden vise, og udfordringerne står allerede i...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Poulsen
Læser
Morten Poulsen
9. juni 2019 11:40

“Folketingsvalget 2019 varsler en ny politisk kurs, som imidlertid ikke gælder udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitikken” ……Det der er i bedste fald ønsketænkning, hvis ikke direkte naivt. Rød blok har udskrevet kæmpestore velfærds og klimachecks som der ikke er hverken helt eller halvt dækning for. Og når de nu finder ud af hvor mange milliarder de mangler så gør de forventeligt det en rød regering altid gør når den mangler penge til sine mærkesager : bruger forsvarsbudgettet som sin egen sparegris.

Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
7. juni 2019 21:56

Hvis socialdemokraten må være en kvinde, er Trine Bramsen et godt bud.