spot_img

Australsk forsvarschef beder minister om at holde topofficerer ude af politik

Den australske forsvarschef afbrød midt i en udendørs pressekonference med journalister i Canberra for små to uger siden sin forsvarsminister og bad ham lade sine officerer træde ud af billedet for ikke at blive indblandet i en politisk debat. Se videoen her.

Da den australske forsvarsminister, Christopher Pyne, for små to uger siden skulle præsentere den nye chef for det australske flyvevåben, skete det foran Forsvarsministeriet i Canberra. Her stod forsvarsministeren flankeret af forsvarschef Angus Campbell, den nye chef for Royal Australian Air Force, viceforsvarschefen og chefen for Joint Operations.

Efter den officielle del fik de fremmødte journalister mulighed for at stille spørgsmål. Herefter fulgte en episode, som ifølge øjenvidner bedst kunne beskrives som “akavet”. Men kun for forsvarsministeren. Forsvarschef Angus Campbell høstede efterfølgende ros for at stå vagt om Forsvarets integritet ved ikke at lade sine officerer uforvarende og stiltiende give indtryk af at være indblandet i politik.

Et spørgsmål fra en journalist drejede ifølge ABC News sig om et parlamentsmedlem, som har fået kritik for at flyve lige lovligt meget oversøisk på skatteydernes regning og et andet om politiske initiativer helt uden for den forsvarspolitiske dagsorden. Da forsvarsministeren svarede, skred forsvarschefen ind, afbrød med et høfligt prik på skulderen forsvarsministeren og lænede sig frem mod ministeren.

Påmindelse om ikke at bruge forsvarspersonel som politisk støtte

“Oh, Angus,” svarede den overraskede Christopher Pyne og lænede sig en smule tilbage.

“Undskyld mig,” hviskede generalen med en fortid som chef i de australske specialtropper Special Air Services (SAS).

“Må jeg bede om tilladelse til, at de militære officerer kan træde til side, mens De besvarer denne type af spørgsmål,” lød det.

“Ja, selvfølgelig. Gør endelig det,” sagde forsvarsministeren og lod forsvarsledelsen træde væk fra scenen.

Efterfølgende fortalte en militær embedsmand ABC News, at hændelsen var en veltimet påmindelse til politikere om ikke at forsøge at bruge personel fra det australske forsvar som støtte i et valgår.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer