spot_img

Direktør: Chef og næstkommanderende må gerne være mand og kone

Personalestyrelsen udgav i sidste uge sin nye vejledning for håndtering af sager med inhabilitet. Her skriver personaledirektør Laila Reenberg, at chefer i Forsvaret gerne må danne par med deres næstkommanderende. Vejledningen nævner ikke notatpligten med ét ord og er dermed ikke bare mangelfuld, men kan slet ikke kaldes for en vejledning, mener professor.

Torsdag i sidste uge udkom Forsvarsministeriets Personalestyrelses “Vejledning om håndtering af inhabilitet som følge af personlige relationer mv. mellem medarbejdere på Forsvarsministeriets område“. Den er resultatet af de mange sager om inhabilitet, som OLFI afdækkede i efteråret, og som bl.a. involverede departementschef...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
M. Jacobsen
Læser
M. Jacobsen
9. april 2019 20:32

Det er pudsigt, at man har så travlt med at strømline sig efter det civile samfund…?
Forsvaret er IKKE som det omkringliggende samfund! Forsvaret er en del af etaten og operere under vilkår som aldrig kan sammenlignes med det civile samfund.
Hvis man bilder sig andet ind, bør man finde ansættelse andetsteds. Så længe disse ideer gennemsyrer Forsvaret, vil vi blive ved med at se spektakulære overskrifter i forskellige medier, år efter år.

Det er ødelæggende for kulturen i Forsvaret, at man har adopteret ideer som tydeligt bærer præg af, at man ville have ryddet op i “Oberst Hackel” mentaliteten, som der blev henvist til under den tidligere regering.
Det havde været langt nemmere, og helt sikkert mere respekteret hos størstedelen af personellet, hvis man havde grebet fat om nældens rod og fjernet de uheldige eksemplarer.
I stedet for som nu, hvor alle anstændige soldater, høj som lav, skal mistænkeliggøres og se deres tjenesteforhold sammenlignet med en tømrers og buschaufførens.
Tjenesteforhold som i yderste konsekvens, kan betyde at man skal tage en anden persons liv, eller ofrer sit eget. Og når man forlanger dette af sine ansatte, nytter det ikke noget, at man i dagligdagen tror at personellet kan behandles ud fra en DJØF’ficeret opfattelse af hvad soldater bør og skal.
Slet ikke når man samtidigt kan se hvordan civile chefer tiltager sig mere og mere magt over den militære dagligdag, samtidigt med at de meler deres egen kage.

Det er skammeligt, at man har formået at ødelægge en arbejdsplads som altid har været kendetegnet ved et massivt sammenhold, jernvilje til at få tingene til at fungere selv under de mest inhumane forhold og ikke mindst selv under økonomisk uvisse forhold, hvor man har måttet operere med gammelt og mangelfuldt udstyr.

Henrik B. Andersen
Læser
Henrik B. Andersen
6. april 2019 9:48

Det er dog utroligt, at ledende medarbejdere ikke forstår alvoren i det her! Og det at der står “bør” og “kan” er ikke tilfældigt. Det er velovervejet og med vilje WTF!?

Jeppe Plenge Trautner
Læser
Jeppe Plenge Trautner
5. april 2019 7:28

Den militære straffelov fra 1987 nævnte følgende “Forbrydelse mod pligter som foranstående”:

§ 22. Den, der misbruger sin stilling til at opnå gave, pengelån eller anden fordel af efterstående af samme enhed, eller som på en måde, der er egnet til at bringe ham i afhængighedsforhold til efterstående af samme enhed, modtager sådanne fordele, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil 6 måneder.

Man kunne dengang ikke som foranstående have et forhold til efterstående i samme enhed. I den nuværende militære straffelov fra 2005 bortfaldt denne paragraf. Nu kan chefer så være gift/kærester med deres næstkommanderende og gruppeførerne have de søde unge piger i gruppen som kærester.

Paragraf 22 i den gamle lov var der af en militær grund, der handler om saglighed, tillid og respekt i en organisation, der skal fungere under krigens ekstreme vilkår.

Nutidens bærende tanke er, at Forsvaret skal civiliseres og markedsliggøres så det ideelt set smelter sammen med det civile samfund. Straffeloven fra 2005, vejledningen om inhabilitet, forsvarets struktur og alt fra uddannelser over ansættelsesformer er udtryk for denne tanke om civil-militær sammensmeltning.

Lad os glæde os over, at civiliseringen har givet alt forsvarets personale meget lempeligere og mere behagelige civile vilkår.

Anders Puck Nielsen
Læser
Anders Puck Nielsen
7. april 2019 20:03

Jeg ved nu ikke om der i det civile er lempeligere regler for kæresteforhold eller inhabilitet på arbejdspladsen. Mit bud er at det er tværtimod.

Mh
Anders