Forsvarsordfører: ”Lukkethed styrker mistanken om urent trav”

7
Forsvarsordfører Jeppe Jakobsen fra Dansk Folkeparti kalder signalværdien af engangsvederlaget til oberst Peter Wass for uheldigt. Foto: Ernstved

Forsvarsordfører Jeppe Jakobsen fra Dansk Folkeparti kalder signalværdien af oberst Peter Wass’ engangsvederlag på 85.000 kr. uheldigt, fordi Kammeradvokaten selv har afdækket, hvordan obersten tilbød sin direktørs ægtefælle et eftertragtet job.

Det styrker ikke tilliden til Forsvarsministeriet, at vicedirektør og oberst Peter Wass i december modtog et engangsvederlag på 85.000 kr. – uden at offentligheden kan få indsigt i begrundelsen. Det mener forsvarsordfører Jeppe Jakobsen fra Dansk Folkeparti, som kalder signalværdien for »uheldig«.

Læs også: Vicedirektør tilbød sin direktørs mand drømmejob og fik 85.000 kr. i vederlag

Chefer, direktører og vicedirektører modtager ikke betaling for overarbejde, og det er derfor normalt, at de ved årets slutning får udbetalt et vederlag ud over lønnen, som modsvarer indsatsen i løbet af året. Et engangsvederlag kan også tildeles ved en ekstraordinær stor indsats. På statens lønoverblik kan man læse, at en oberst i gennemsnit får 66.420 kr. udbetalt i engangsvederlag.

Årsagen til det »uheldige« signal er ifølge Jeppe Jakobsen, at Kammeradvokaten i et notat om direktør Laila Reenberg fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse i november selv beskrev, hvordan Peter Wass som vicedirektør i august ringede til Laila Reenbergs mand og tilbød ham en beordring i stillingen som chef for 2. Eskadre.

»Det virker mistænksomt, at han får et engangsvederlag, som er markant højere end alle andre på hans niveau. Det burde være i både hans og ministeriets interesse at offentliggøre begrundelsen, så mistanken kan manes til jorden. Lukkethed styrker kun mistanken om urent trav,« siger Jeppe Jakobsen.

Hverken Forsvarsministeriet, Laila Reenberg eller oberst Peter Wass har ønsket at udtale sig til denne artikel.

20190113 TEASER Reenberg
Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om problemerne med Kammeradvokatens notat omhandlende personaledirektør Laila Reenberg. Foto: Ernstved
guest
7 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer