spot_img

Forsvarschefen forpassede chancen og udstiller sit eget moralske underskud

KOMMENTAR: I kølvandet på Auditørkorpsets sigtelse mod den hjemsendte hærchef Hans-Christian Mathiesen valgte forsvarschefen torsdag at udpege en midlertidig hærchef til afløsning af den fungerende. Med sin beslutning signalerer forsvarschefen, at moral stadig er noget, man har et yderst afslappet forhold til i Forsvarets øverste ledelse.

Bjørn Bisserup ønskede som forsvarschef formentlig at signalere handlekraft, da Auditørkorpset torsdag valgte at rejse sigtelse mod hærchef Hans-Christian Mathiesen. Pressemeddelelsen fra Auditørkorpset blev lagt ud kl. 12.00, og præcis en halv time senere fulgte Forsvarskommandoen trop.

»Auditørerne har tilkendegivet, at der fortsat skal...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
T. Halken
Læser
T. Halken
2. februar 2019 21:33

Problemet er ikke kun forsvarschefen men også ministeren, der ikke kan se at der er nogen problemer. Men han gider ikke rode smudset frem inden et valg, så han skubber det ind under gulvtæppet. Vi må håbe at en ny regering kan rydde op og få etableret en uvildig undersøgelse af både militæret og ministeriet.

ottochristensen
Læser
ottochristensen
3. februar 2019 18:29

T. Halken
Du har ret.
Niels Helveg Petersen udtalte til TV2 den 5. oktober 2009 om bogen, Jæger – i krig med eliten:
“Forsvarskommandoens usunde kultur skal vi til livs én gang for alle. Derfor handler det om at rive Forsvarskommandoen ned og flytte den ind i Forsvarsministeriet for at signalere, hvem der bestemmer. Det her handler om at stække Forsvarskommandoens magt, da det er politikerne, der bestemmer over forsvaret, og ikke omvendt siger Niels Helveg Petersen.”
Forvarskommandoen blev nedlagt i 2014, dens forretninger blev underlagt Forsvarsministeriet. Desværre flyttede den usunde kultur med, og trives tilsyneladende storartet i de nye omgivelser.