Generalmajor Kenneth Pedersen indsat som ny og midlertidig hærchef

1
Forsvarschefen har indsat generalmajor Kenneth Pedersen som midlertidig hærchef, efter at Auditørkorpset i dag har valgt at rejse sigtelse mod generalmajor Hans-Christian Mathiesen. Foto: Forsvaret

Forsvarschefen har med Auditørkorpsets sigtelse mod generalmajor Hans-Christian Mathiesen valgt at udnævne en midlertidig chef for Hærkommandoen. Han hedder Kenneth Pedersen og kommer fra en stilling som chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen.

Forsvarsministeriets Auditørkorps meddelte tidligere i dag, at det rejser sigtelse for tjenestemisbrug efter straffelovens §155 og grov pligtforsømmelse efter den militære straffelovs §27 mod generalmajor Hans-Christian Mathiesen, der i øjeblikket er tjenestefritaget fra funktionen som chef for Hærkommandoen.

Auditørerne har samtidig tilkendegivet, at der fortsat skal foretages en del efterforskning, før der kommer en endelig afgørelse i sagen. Forsvarsministeriet vurderer, at efterforskningen sandsynligvis vil pågå i en længere periode.

På den baggrund har forsvarschef Bjørn Bisserup besluttet at udpege generalmajor Kenneth Pedersen til midlertidig chef for Hærkommandoen. Han kommer fra en stilling som chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen og har tidligere været chef for Hærens Officersskole. Udskiftningen sker ifølge Forsvaret “for at sikre Hæren fuld ledelseskraft i en tid, hvor Forsvaret og Hæren undergår en stor udvikling og forandring”.

“Vi står overfor en række vigtige beslutninger i forhold til implementeringen af forsvarsforliget og den videre udvikling af Hæren. Det kræver et stort ledelsesmæssigt fokus. På baggrund af udmeldingen om, at sagen kan trække ud, har jeg besluttet at indsætte generalmajor Kenneth Pedersen som chef for Hærkommandoen indtil videre,” siger forsvarschef Bjørn Bisserup.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer