spot_img

Generalmajor Kenneth Pedersen indsat som ny og midlertidig hærchef

Forsvarschefen har med Auditørkorpsets sigtelse mod generalmajor Hans-Christian Mathiesen valgt at udnævne en midlertidig chef for Hærkommandoen. Han hedder Kenneth Pedersen og kommer fra en stilling som chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen.

Forsvarsministeriets Auditørkorps meddelte tidligere i dag, at det rejser sigtelse for tjenestemisbrug efter straffelovens §155 og grov pligtforsømmelse efter den militære straffelovs §27 mod generalmajor Hans-Christian Mathiesen, der i øjeblikket er tjenestefritaget fra funktionen som chef for Hærkommandoen.

Auditørerne har samtidig tilkendegivet, at der fortsat skal foretages en del efterforskning, før der kommer en endelig afgørelse i sagen. Forsvarsministeriet vurderer, at efterforskningen sandsynligvis vil pågå i en længere periode.

På den baggrund har forsvarschef Bjørn Bisserup besluttet at udpege generalmajor Kenneth Pedersen til midlertidig chef for Hærkommandoen. Han kommer fra en stilling som chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen og har tidligere været chef for Hærens Officersskole. Udskiftningen sker ifølge Forsvaret “for at sikre Hæren fuld ledelseskraft i en tid, hvor Forsvaret og Hæren undergår en stor udvikling og forandring”.

“Vi står overfor en række vigtige beslutninger i forhold til implementeringen af forsvarsforliget og den videre udvikling af Hæren. Det kræver et stort ledelsesmæssigt fokus. På baggrund af udmeldingen om, at sagen kan trække ud, har jeg besluttet at indsætte generalmajor Kenneth Pedersen som chef for Hærkommandoen indtil videre,” siger forsvarschef Bjørn Bisserup.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
20. februar 2019 10:27

Som jeg forstår det, indsættes generalmajor Kenneth Pedersen som chef for Hærkommandoen, ved siden af tjenesten som chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen