spot_img

Kaos herskede på den amerikanske destroyer “USS Fitzgerald” før kollision

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Det amerikanske medie NavyTimes er kommet i besiddelse af en hemmeligstemplet rapport, der tegner et opsigtsvækkende billede af et skib og en besætning i forfald forud for kollisionen mellem den amerikanske destroyer “USS Fitzgerald” og et handelsskib i juni 2017.

For nylig er det lykkedes det amerikanske medie NavyTimes at komme i besiddelse af en hemmeligstemplet efterforskningsrapport, der skildrer de omstændigheder, som i juni 2017 førte til en kollision mellem den amerikanske destroyer “USS Fitzgerald” og et filippinsk handelsskib i farvandet sydøst for Japan. Ved kollisionen omkom syv amerikanske søfolk, mens tre andre kom til skade. Alle ombord på handelsskibet “ACX Crystal” slap uskadte fra episoden.

Den interne efterforskningsrapport er udarbejdet af kontreadmiral Brian B. Fort, og den tegner et skræmmende billede af et skib og en besætning i både træningsmæssigt og materielt forfald. Rapporten har af samme årsag vakt stor opsigt i det amerikanske militær, hvor man spørger sig selv, hvordan det kunne komme så vidt.

Af rapporten fremgår det blandt andet, at destroyeren sejlede uden en fungerende navigationsradar, ligesom skibets AIS-system heller ikke var i brug på kollisionstidspunktet. I skibets operationsrum flød det med madaffald og træningsudstyr, ligesom flere af søfolkene ikke var uddannet til at betjene de mange sensorer, der skulle være garanti for en sikker sejlads.

Samtidig manglede besætningen træning i elementær navigation og sømandskab, hvilket altså blev fatalt for syv af de ombordværende søfolk. Fitzgeralds skibschef, orlogskaptajn Bryce Benson, er som resultat af sagen blevet bragt for en krigsret, hvor han står anklaget for flere tilfælde af pligtforsømmelse.

Kollissionen mellem “USS Fitzgerald” og et civilt handelsskib kostede i juni 2017 syv mennesker livet og forårsagede omfattende skader på den amerikanske destroyer. Foto: U.S. Navy/Christian Senyk

Andre læste også

Sådan styrker vi effektivt Hjemmeværnet uden at bruge milliarder

BLOG. Hjemmeværnet er ofte blevet overset i diskussionerne om styrkelsen af Forsvaret og har heller ikke fyldt meget i den offentlige samtale om det nye forsvarsforlig. Niels Klingenberg Vistisen præsenterer her en række konkrete forslag til, hvordan Hjemmeværnet hurtigt og effektivt kan styrkes uden milliardinvesteringer. Jeg har ad flere omgange...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer