Auditørkorpset indleder strafferetlig efterforskning af H.-C. Mathiesen

1
Forsvarsministeriets Auditørkorps indleder en undersøgelse af sagen om påstået nepotisme i Hærstaben. Collage: OLFI

Generalmajor Hans-Christian Mathiesen bliver nu genstand for en strafferetlig efterforskning af Auditørkorpset, som vil afdække, om der skal rejses sigtelse for tjenestemisbrug og pligtforsømmelse. Relevante vidner vil blive kaldt til afhøring.

Onsdag eftermiddag meddelte Forsvarsministeriets Auditørkorps, at det indleder en strafferetlig efterforskning af generalmajor og hærchef Hans-Christian Mathiesen for mulig pligtforsømmelse og tjenestemisbrug. Meddelelsen kommer efter små to ugers forundersøgelse af generalen, som blev sat i værk efter OLFIs afdækning af Hans-Christians Mathiesens påståede magtmisbrug og nepotisme i artiklen “H.-C. Mathiesen gik på isen”.

“På baggrund af en række artikler i medierne om mulig pligtforsømmelse og tjenestemisbrug begået af chefen for Hærstaben besluttede Forsvarsministeriets Auditørkorps den 19. oktober 2018 at igangsætte en undersøgelse af, om der var grundlag for at indlede efterforskning i sagen. I forbindelse med denne undersøgelse har Forsvarsministeriets Auditørkorps modtaget en række oplysninger til belysning af sagen. På baggrund af disse oplysninger har Forsvarsministeriets Auditørkorps nu vurderet, at der er grundlag for at indlede en strafferetlig efterforskning og herunder afhøre relevante personer. Efterforskningen har til formål at afdække, om der er grundlag for at rejse sigtelser i sagen,” skriver auditør Claus Risbjerg i en pressemedelelse.

Sagen bliver efterforsket af auditørerne i Viborg. Hans-Christian Mathiesen har været fritaget for tjeneste siden onsdag i sidste uge.

20181022 FAKTA HC Sagen kort
Anklagerne mod hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen blev fremført i artiklen “H.-C. Mathiesen gik på isen”, som blev offentliggjort på OLFI fredag den 19. oktober 2018. Klik på billedet, hvis du vil læse teksten i fuld størrelse …
guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer