spot_img

Auditørkorpset indleder strafferetlig efterforskning af H.-C. Mathiesen

Generalmajor Hans-Christian Mathiesen bliver nu genstand for en strafferetlig efterforskning af Auditørkorpset, som vil afdække, om der skal rejses sigtelse for tjenestemisbrug og pligtforsømmelse. Relevante vidner vil blive kaldt til afhøring.

Onsdag eftermiddag meddelte Forsvarsministeriets Auditørkorps, at det indleder en strafferetlig efterforskning af generalmajor og hærchef Hans-Christian Mathiesen for mulig pligtforsømmelse og tjenestemisbrug. Meddelelsen kommer efter små to ugers forundersøgelse af generalen, som blev sat i værk efter OLFIs afdækning af Hans-Christians Mathiesens påståede magtmisbrug og nepotisme i artiklen “H.-C. Mathiesen gik på isen”.

“På baggrund af en række artikler i medierne om mulig pligtforsømmelse og tjenestemisbrug begået af chefen for Hærstaben besluttede Forsvarsministeriets Auditørkorps den 19. oktober 2018 at igangsætte en undersøgelse af, om der var grundlag for at indlede efterforskning i sagen. I forbindelse med denne undersøgelse har Forsvarsministeriets Auditørkorps modtaget en række oplysninger til belysning af sagen. På baggrund af disse oplysninger har Forsvarsministeriets Auditørkorps nu vurderet, at der er grundlag for at indlede en strafferetlig efterforskning og herunder afhøre relevante personer. Efterforskningen har til formål at afdække, om der er grundlag for at rejse sigtelser i sagen,” skriver auditør Claus Risbjerg i en pressemedelelse.

Sagen bliver efterforsket af auditørerne i Viborg. Hans-Christian Mathiesen har været fritaget for tjeneste siden onsdag i sidste uge.

Anklagerne mod hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen blev fremført i artiklen “H.-C. Mathiesen gik på isen”, som blev offentliggjort på OLFI fredag den 19. oktober 2018. Klik på billedet, hvis du vil læse teksten i fuld størrelse …

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Finn Scheibye
Læser
Finn Scheibye
31. oktober 2018 21:31

Chefer i forsvaret kender øjensynlig ikke det gamle ordsprog om at holde sig fra husfisse og klatgæld?

En ting er, at forelskelser kan opstå, når man arbejder tæt sammen.

Så må de to parter sørge for, at en af de to får sig et job i et andet regi, hvor der ikke er tale om et direkte referenceforhold,

Men det er mig en komplet gåde, at det overhovedet har været muligt for en general at ansætte sin elskerinde/kæreste/kone i en stilling med direkte eller indirekte reference.

Det er i min optik aldeles uholdbart!