spot_img

OLFI åbner for adgang til nøgleartikel om generalmajor H.-C. Mathiesen

KOMMENTAR: Artiklen om generalmajor Hans-Christian Mathiesens påståede nepotisme har fået en mindre lavine til at rulle. Hærchefen er fritaget for tjeneste, Auditørkorpset er gået ind i sagen, forsvarschefen skal aflevere en redegørelse, og Folketingets politikere venter på svar. Artiklen har så stor samfundsmæssig betydning, at jeg har besluttet at åbne den for alle. Læs den her.

Den har taget mere end 15 måneder at rulle ud, har krævet et utal af mails, aktindsigter, myndighedssvar og søgen efter kilder, som kunne være med til at kaste lys over sagen. Fredag publicerede OLFI artiklen om påstået nepotisme i toppen af Forsvaret, og siden er en mindre lavine begyndt at rulle.

Hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen er fritaget for tjeneste, Forsvarsministeriets Auditørkorps har indledt en undersøgelse, forsvarschef Bjørn Bisserup har fået en lodret ordre om at forfatte en redegørelse om sagen, og i Folketinget venter politikerne på nogle ualmindeligt gode forklaringer på, hvad der er foregået, hvordan og hvorfor.

Den kommende tid vil afgøre, om der var noget at komme efter, eller om alt er foregået lige efter bogen, som forsvarschefen mener … eller i hvert fald mente, ind til han fik at vide af sin politiske chef, at han ikke mente det mere.

OLFI stiller spørgsmål i de ubehagelige sager

OLFI er et lille nichemedie, som bedriver journalistik med nyheder, baggrund analyser og debat om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik. OLFI er uafhængigt af økonomiske og partipolitiske interesser, men erkender sig til et klart ståsted, som er formuleret i dette værdigrundlag.

* OLFIs værdier bygger på et demokratisk grundsyn og troen på, at et troværdigt forsvar og beredskab funderet på internationale alliancer er den bedste garanti for fred og sikkerhed.
* OLFI forsvarer de demokratiske frihedsrettigheder og kæmper for offentligt ansattes ret til at ytre sig frit – i uniform såvel som uden uniform.
* OLFI mener, at demokratiske principper som åbenhed og transparens er under pres i den offentlige sektor og agter at bekæmpe lukkethed ved at stille spørgsmål, undersøge, afsløre og oplyse – også når det ikke er opportunt for de ansvarlige.
* OLFI ønsker at udbrede kendskabet til dansk forsvars- og sikkerhedspolitik i den brede befolkning og skabe grobund for en fri, åben og livlig debat.
* OLFI ønsker at bedrive kritisk journalistik ud fra idealer om fairness, troværdighed og integritet.

Længe har OLFI bare bestået af mig selv, men efter sommerferien har jeg fået uvurderlig hjælp af både Kirstine Ottesen og Kasper Junge Wester, som med hver deres kompetencer med stor iver og gå-på-mod har fyldt OLFIs spalter med indhold og vitaminer.

Vi ønsker at dække Forsvaret bredt, og vi har ingen ambition om at være et medie, som kun står i et hjørne og råber ad alt det, som er galt og ikke fungerer. Omvendt er vi med sparsomme ressourcer nødt til at prioritere, og der er – desværre en overvægt af kritiske artikler, fordi de skriger på dækning. Mistanken om nepotisme i såvel Hærstaben som Forsvarsministeriets Personalestyrelse er gode eksempler, hvad OLFI står for. Vi stiller spørgsmål til de sager, som alle taler om, men ingen tør gør noget ved.

Det får man ikke altid venner af, og kritikken af OLFI har i løbet af de seneste måneder ind i mellem været massiv. Det får os imidlertid ikke til at ændre kurs, for den følger et velkalibreret kompas og bygger på de dyder, som Forsvaret og dets medarbejdere også burde følge: Høj moral, god etik, ordentlighed, integritet og troværdighed.

Køb et abonnement – lige her!

Vi bliver ved med at stille spørgsmål, når ministre, generaler, direktører og højt rangerende officerer ikke vil stille op til interview, og vi arbejder ufortrødent på at skabe mere åbenhed og transparens om Forsvarets virke. Vi indbyder alle til at deltage i den offentlige debat, som er fuldstændigt afgørende for, at vores åbne demokrati kan fungere og udvikle sig i den rigtige retning.

Det er ingen hemmelighed, at historien om Hans-Christian Mathiesen og hans kæreste – nu hustru – er den vigtigste i OLFIs korte historie. Den har høj samfundsmæssig værdi, og den burde være pligtlæsning for alle, som interesserer sig for ledelse i den offentlige sektor. En del har købt abonnement på OLFI for at kunne læse med. Alligevel har jeg besluttet mig for at åbne artiklen for alle.

Når du har læst den, vil jeg bede dig overveje, om du synes, at den er værd at betale for. Hvis du mener, at ordentlig og redelig journalistik er en vigtig værdi i et moderne demokrati – så tænk på, om 35 kr. er en urimelig pris for en måneds abonnement. Du kan i øjeblikket få adgang til alle OLFIs låste artikler for bare 300 kr. det første år. Dermed er du med til at understøtte en samfundsvigtig institution, som tager sin opgave mere alvorligt, end mange bryder sig om.

Læs artiklen: “H.-C. Mathiesen gik på isen”

God læselyst!

 

Vælg mellem et af følgende abonnementer:


Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer