spot_img

Hans-Christian Mathiesen: “Jeg beder jer passe godt på Hæren imens”

Generalmajor Hans-Christian Mathiesen håber at være hurtigt tilbage i jobbet som hærchef, skriver han i en kort orientering til medarbejderne i Hærstaben. Onsdag sendte Forsvarsministeriet ham hjem på ufrivillig tjenestefrihed så længe, at Forsvarsministeriets Auditørkorps undersøger anklagerne om magtmisbrug og nepotisme mod ham.

Det var en kortfattet chef for Hærstaben, der onsdag måtte skrive en mail til sine medarbejdere på Flyvestation Karup.

“Jeg vil gerne orientere jer om, at jeg nu holder fri fra tjenesten, ind til den af Forsvarets Auditørkorps (Forsvarsministeriets Auditørkorps, red.) igangsatte forundersøgelse af min embedsførelse får afdækket, om der er noget at komme efter. Det sker for at sikre, at jeg ikke på nogle måder kan påvirke eller beskyldes for at påvirke den igangsatte undersøgelse,” skriver generalmajor og hærchef Hans-Christian Mathiesen.

Onsdag besluttede Forsvarsministeriet at sende hærchefen hjem efter den afdækning af sagen, som OLFI fredag kom med. Samme dag gav forsvarschef Bjørn Bisserup hærchefen sin fulde opbakning. Forsvarschefen havde undersøgt sagen grundigt, og der var ikke noget at komme efter – ud over lidt jura omkring inhabilitet, som han ville undersøge, når han kom hjem fra ferie. Forsvarschefen kunne ikke se, hvad han skulle undersøge, og i øvrigt kunne han ikke iværksætte en undersøgelse, hver gang anonyme kilder havde sagt noget.

Artiklen fortsætter under billedet …

Hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen håber hurtigt at være tilbage som chef for Hærstaben, efter at han onsdag blev sendt på ufrivillig tjenestefrihed under auditørkorpsets forundersøgelse af anklagerne om nepotisme mod hærchefen. Screendump

I Forsvarsministeriets departement og i Forsvarsministeriets Auditørkorps så man imidlertid med ganske mere alvorlige øjne på sagen. Allerede fredag besluttede auditørerne at indlede en forundersøgelse for at afklare, om der er grundlag for at indlede en regulær strafferetlig efterforskning mod hærchefen, og onsdag fritog Forsvarsministeriet hærchefen for tjeneste, så længe forundersøgelsen pågår. Samtidig fik den ferierende forsvarschef med den noget afslappede holdning til hærchefen en ordre, som ikke var til at misforstå.

“Forsvarsministeriet har bedt forsvarschefen om en redegørelse i sagen om, hvorvidt chefen for Hærstaben har søgt at påvirke sin hustrus karriereforløb,” skrev ministeriet i en pressemeddelelse, som Værnsfælles Forsvarskommando efterfølgende lagde ud med næsten samme ordlyd.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesens håndtering af et kæresteforhold – nu ægteskab – med en yngre og kvindelig major …

“Værnsfælles Forsvarskommando er af Forsvarsministeriet blevet bedt om en redegørelse i sagen om, hvorvidt chefen for Hærstaben har søgt at påvirke sin hustrus karriereforløb.”

Herfra var ordlyden helt ens:

“I lyset af nye oplysninger, der er fremkommet de seneste dage, som kunne pege på, at chefen for Hærstaben har handlet i modstrid med forvaltningslovens regler om inhabilitet, har Forsvarsministeriet efter aftale med forsvarschefen valgt at tjenestefritage chefen for Hærstaben.”

Selv håber hærchefen snart at være tilbage.

“Jeg håber på en hurtig afklaring og beder jer om at passe godt på Hæren imens,” skriver Hans-Christian Mathiesen og orienterer samtidig om, at oberst Keld R. Christensen ind til da er fungerende chef for Hærstaben.

Anklagerne mod hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen blev fremført i artiklen “H.-C. Mathiesen gik på isen”, som blev offentliggjort på OLFI fredag den 19. oktober 2018. Klik på billedet, hvis du vil læse teksten i fuld størrelse …

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Den sikkerhedspolitiske situation og ændringer i vores opgavefokus udfordrer os«

Abonnement
Chefen for Flyverkommandoen erkender i et skriftligt svar til OLFI, at de unge piloter er pressede. Han lover, at man fra flyveledelsens side er i gang med at adressere udfordringerne, men han vil ikke stille op til interview og svare på spørgsmål. Nej. Generalmajor Jan Dam ønsker som chef for...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
ottochristensen
Læser
ottochristensen
6. november 2018 9:26

Imens kan generalen passe på sin lille knaldperle.