Auditørkorpset indleder undersøgelse af mistanke om nepotisme i Hærstaben

0
Forsvarsministeriets Auditørkorps indleder en undersøgelse af sagen om påstået nepotisme i Hærstaben. Collage: OLFI

Forsvarsministeriets Auditørkorps er gået i gang med en undersøgelse af, hvad der er op og ned i sagen om mulig nepotisme i Hærstaben. Undersøgelsen skal afdække, om auditørerne vil indlede en regulær efterforskning. Forsvarsordfører glæder sig og undrer sig samtidig over forsvarschefens ageren.

Forsvarschef Bjørn Bisserup vil ikke undersøge sagen om mulig nepotisme begået af hærchef Hans-Christian Mathiesen i forbindelse med dennes kærestes optagelse på nogle af Forsvarets mest eftertragtede uddannelser. Men det vil Forsvarsministeriets Auditørkorps, som allerede fredag på eget initiativ valgte at indlede en forundersøgelse af sagen om generalmajorens påståede magtmisbrug.

Læs også: “H.-C. Mathiesen gik på isen”

»Vi kan af egen drift tage sager op, hvis vi har en formodning om, at der er begået strafbare forhold. På baggrund af de oplysninger, som bl.a. er fremkommet i artiklen fra OLFI fredag, kan vi ikke umiddelbart vurdere, om det er tilfældet. Vi har derfor valgt at indlede en undersøgelse af, om der er grundlag for at indlede en regulær efterforskning i sagen,« siger auditør Claus Risbjerg fra Forsvarsministeriets Auditørkorps i Viborg.

Artiklen fortsætter under billedet …

TEASER HC
Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesens håndtering af et kæresteforhold – nu ægteskab – med en yngre og kvindelig major …

Dermed er der allerede sat en udvikling i gang med en juridisk afdækning, som Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Jeppe Jakobsen, fredag efterlyste. Han glæder sig over, at auditørerne på eget initiativ har taget sagen op.

Forsvarschefen står ikke særligt heldigt

»Det peger i retning af, at den sag, som forsvarschefen ikke kan se, den kan auditørerne godt se. Det er jeg ikke overrasket over, for der er noget her, der springer i øjnene, og som man burde undersøge nærmere,« siger han.

Hvad siger det om forsvarschefen, at han famler og spørger, hvad det er, som han skal undersøge?

»Jeg synes ikke, at forsvarschefen står særligt heldigt, når han ikke kan se det, som tilsyneladende alle andre kan se. Det tjener ham ikke til ære, at han ikke er bedre til at træde i karakter over for hærchefen,« siger Jeppe Jakobsen.

Fredag kunne OLFI på baggrund af en lang række skriftlige myndighedssvar fra Hærstaben, aktindsigter, et interview med hærchef Hans-Christian Mathiesen og anonyme kilder afdække, hvordan generalmajoren øjensynligt skulle have hjulpet sin kæreste ind på to eftertragtede uddannelser og fået hende ansat under sig i en stilling med udnævnelse til major, hvilket var med til at øge generalmajorens og kærestens fælles husstandsindkomst med over 88.000 kr. årligt.

20181022 FAKTA HC Sagen kort
Anklagerne mod hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen blev fremført i artiklen “H.-C. Mathiesen gik på isen”, som blev offentliggjort på OLFI fredag den 19. oktober 2018. Klik på billedet, hvis du vil læse teksten i fuld størrelse …
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer