spot_img

DF vil have auditører til at undersøge mistanke om nepotisme i Hærstaben

Politisk pres på forsvarsministeren for at sætte Forsvarsministeriets Auditørkorps til at undersøge mistanken om omfattende nepotisme begået af hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen. DF vil rejse sagen onsdag i forsvarsudvalget, men forsvarsministeren har ingen kommentarer.

Jeppe Jakobsen troede næsten ikke sine egne ører. Fredag var Dansk Folkepartis nye forsvarsordfører gæst i DR P1 Orientering, og inden han blev interviewet af studieværterne, lyttede han med hænderne hvilende på bordet i studiet og hovedtelefoner på ørerne til et båndet interview. Det var med forsvarschef Bjørn Bisserup, som ikke så nogen anledning til at undersøge de omfattende anklager...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Per Ødemark
Læser
Per Ødemark
23. oktober 2018 18:32

Det kan undre en gammel major at det kun er OLFI af de danske medier som har fundet nærværende sag en anelse odiøs. At FC ikke synes at ville engagere sig yderligere, bør dog ikke overraske nogen. Hvilken major eller oberstløjtnant som stadigvæk tjenestegør, vil stikke hovedet frem og stå på mål for hvad der fremkommet? Vedkommende vil umiddelbart sige tak og farvel til sin karriere. Systemet ejer ingen accept eller tilgivelse for ham/hende som tør stikke snuden frem. Dersom det også er korrekt at det var FC som fandt at hustruen måske havde bedst af at bestride en stilling udenfor Hæren, og ikke HC selv (og hustruen), vidner efter min opfattelse, om usædvanlig manglende dømmekraft og situationsfornemmelse blandt ægteparret, og tilfører situationen en ekstra dimension. Uanset er det skidt for Hæren, skidt for de officerer som skal videre i systemet, og ikke mindst rigtigt skidt for Forsvarets omdømme blandt folk flest. Jeg vil anbefale ministeren om at hurtigst mulig afholde en kollegial samtale med HC og FC. Det er stadigvæk muligt med en hastig retræte. Det er før kendt at generaler heller vil prioritere sit otium, og med golfspil og børnebørnene, og derfor får indvilget tidlig pension.

NDS
Læser
NDS
24. oktober 2018 14:48

P1 kørte en del interviews i fredags ang. sagen..

Steen Holm Iversen
Læser
Steen Holm Iversen
22. oktober 2018 7:27

Der er ingen tvivl om, at de sager som Peter Ernstved Rasmussen har afdækket, retter alvorlige anklager om nepotisme og muligt magtmisbrug imod Forsvarets øverste ledelse. Grænsen mellem nepotisme og karriereplanlægning, talentudvælgelse og talentpleje kan være hårfin. Men disse sager skiller sig ud i relationen mellem de valgte kandidater og nøglepersoner som hærchefen eller direktøren for personalestyrelsen, hvis vi inddrager sagen om Kommandør Anders Friis.
Det kan i den grad undre mig, at forsvarschefen ikke mener, at der er anledning til at undersøge forløbene nærmere. Afdækningen viser jo med al tydelighed, at der ikke har været klarhed over brugen af bl.a. inhabilitetsreglerne. Rygterne om særligt sagen i Hærstaben har verseret i lang tid, og det er derfor i alles interesse, at forløbet bliver undersøgt og afdækket. Om Forsvarsministeriets Auditørkorps er egnet til den opgave, skal jeg lade være usagt, da det her handler om muligt misbrug af forvaltningsregler og forvaltningsetik. Uanset hvad er det i såvel Hærens som i Forsvaret interesse, at der bliver ryddet op.
#dkpol

T. Halken
Læser
T. Halken
21. oktober 2018 15:21

Jeg er sjældent glad for DF, men her gør de det rigtige. Hvis der er noget om snakken er det helt galt, og det er helt galt at forsvarschefen ikke griber ind.