spot_img

Læs og lyt til hele interviewet med generalmajor Hans-Christian Mathiesen

INTERVIEW: Efter mere end 14 måneders ventetid stillede hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen fredag den 5. oktober op til interview med OLFI omhandlende hans private forhold til sin kæreste og nu hustru – en kvindelig major i Hæren. Men han afbrød det, inden det var færdigt, og han ønsker ikke at stille op til yderligere spørgsmål. Her kan du læse udskriften og høre hele interviewet.

Jeg har gennem et år bedt om at få et interview med dig. Hvad er årsagen til, at du vælger at stile op nu?
”Den korte version er, at jeg er klar over, at mit private forhold til LGV har medført spekulationer. Det fortjener ingen. Det er skidt for os alle, og det er der nu gjort...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Oberst Claus Wessel-Tolvig, K.
Læser
Oberst Claus Wessel-Tolvig, K.
15. november 2018 16:26

General H. C. var med garanti ikke på den Operative Førings Uddannelse for Hærofficerer (OFU) i 1989-90 – det første OFU!

Poul Erik Tranberg
Læser
Poul Erik Tranberg
25. oktober 2018 19:36

Peter Ernstved Rasmussen gennemfører her et – finder jeg – et ret uforskammet og uprofessionelt telefon-interview, hvor han forsøger at bore i en personsags konkrete detaljer, hvilket Generalen gentagende gange må afvise, fordi han ikke må og ikke skal svare. Det fremgår, at Generalen konkret siger, at han har erklæret sig inhabil i forbindelse med sagernes behandling. Det fremgår, at spørgeren flere gange har fået skriftlige svar på de spørgsmål i sagen, som Hærstaben kan og må svare på. Men nu kører sagen. Vi bør tro på det danske retssystem. Så må vi se, hvad resultatet bliver. Venligst.

Peter Ernstved Rasmussen
Læser
Peter Ernstved Rasmussen
26. oktober 2018 13:11

Kære Poul Erik. Du gennemfører her en – finder jeg – ret uforskammet og uprofessionel kommentar, hvor du slet ikke sætter dig ind i sagens indhold og alvor. Personsag? Skriftlige svar? Erklæring om inhabilitet? Læs artiklen om Mathiesens vandretur på isen og stil dig selv spørgmålet igen, om mine spørgsmål nu også er så uforskammede, eller om det måske er generalens svar, som er det. Venligst.

Poul Erik Tranberg
Læser
Poul Erik Tranberg
27. oktober 2018 12:18

Kære Peter. Jeg har skam studeret (og downloaded) alt tilgængeligt materiale i sagen. Det er godt, at sagen nu er offentlig og at den undersøges i vores retssystem. Jeg finder faktisk, at sagen lugter fælt. Min kritik går udelukkende på din måde at “afhøre” H.C. på. Det var uprofessionelt, at du gentog det samme spørgsmål, som H.C. helt korrekt kunne afvise som en konkret personsag. Det var uprofessionelt ikke at respektere den med H.C. aftalte ramme for telefonsamtalen. Jeg fandt, at du ikke havde forberedt dit interview godt nok. Du prøvede pistol-journalistik, men havde vådt krudt. Jeg lærte af H.C.s svar, at du allerede havde fået flere skriftlige svar i sagen, samt at H.C. påstod, at han korrekt havde erklæret sig inhabil – i det mindste over for sin egen stab – når dele i sagen skulle behandles. Derfor Peter: Fortsæt dit gode arbejde – og bliv bedre. Venligst

Sten Svensson
Læser
Sten Svensson
1. november 2018 7:55

Kære Poul Erik Tranberg

Med al respekt – sikken en omgang sludder. Du fremhæver selv, at sagen er vigtig og lugter fælt. Tror du for alvor, at vi havde fået så meget at vide, hvis ikke Peter havde udøvet et seriøst godt journalistisk håndværk? Det hedder dybdegående journalistik og det ser ikke altid lige fint ud. Ikke, at målet helliger midlet, men historien var aldrig kommet frem ved at opføre sig pænt. (Læs: Følge systemets spilleregler.)

Heldigvis er vi enige i een ting: Det er godt at “nogen” har turde råbe højt, så sagen er kommet frem i lyset.

Poul Erik Tranberg
Læser
Poul Erik Tranberg
11. november 2018 18:07

Kære Sten. Vi er jo enige. Også at Peter har gjort et godt og meget dygtigt journalistisk arbejde. Men netop telefoninterviewet kunne Peter have gennemført meget bedre. Peter var simpelthen ikke forberedt godt nok og gentog sig selv i en uendelighed. Venligst.