spot_img

Marias underskrift skaber splittelse i reserveofficersforeningens bestyrelse

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Halvdelen af bestyrelsen i reserveofficersforeningen HPRD arbejder på et mistillidsvotum mod præsidenten og på at få gennemført en urafstemning om overenskomsten. Årsagen er, at præsidenten i sidste uge skrev under på en aftale med personalestyrelsen uden at have forelagt den endelige tekst for bestyrelsen.

Gik præsident og orlogskaptajn af reserven Maria Vang Knudsen ud over sit mandat, da hun for en uge siden underskrev en overenskomst med Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) på vegne af Hovedorganisationen for Personel af Reserven i Danmarks (HPRD) medlemmer? Det mener i hvert fald fire personer i HPRD’s ni mand store bestyrelse, og det har skabt både splittelse og oprørsstemning.

I øjeblikket arbejder halvdelen af bestyrelsen således på at få indkaldt medlemmerne til en ekstraordinær generalforsamling, som ultimativt skal tage stilling til et mistillidsvotum mod Maria Vang Knudsen og samtidig gennemføre en urafstemning om overenskomsten. En vigtig del af overenskomsten handler ifølge kritikerne om, at nogle medlemmer kommer til at gå væsentligt ned i løn.

Allan Sørensen er oberstløjtnant af reserven og sidder samtidig i HPRD’s bestyrelse. Han er en af dem, som med overenskomsten kommer til at opleve forringelser af sine lønforhold, og han er vred over, at præsidenten har skrevet under på overenskomsten uden at have fået bestyrelsens endelige godkendelse.

Artiklen fortsætter under billedet …

Oberstløjtnant af reserven Allan Sørensen er advokat og partner i Penta Advokater i Esbjerg og sidder i HPRD’s bestyrelse. Privatfoto

”Det kom som en bombe i sidste uge, at præsidenten havde skrevet under på overenskomsten. Det har hun gjort uden at have mandat til det og uden at have bestyrelsens godkendelse. Vi vil ikke godkende overenskomsten. Det er en dårlig aftale, hvor vi som reserveofficerer bliver stillet dårligere end hidtil,” siger Allan Sørensen.

Overrasket over bestyrelsens reaktion

Maria Vang Knudsen er som præsident i HPRD overrasket over reaktionen fra en stor del af bestyrelsen. Hun fortæller, at hun undervejs har forelagt elementerne i aftalen for bestyrelsen, og at der er taget højde for bestyrelsens bekymringer i den endelige aftale. Herudover understreger hun, at aftalen opfylder kravene formuleret af en enig bestyrelse på baggrund af input fra medlemmerne.

Artiklen fortsætter under billedet …

Orlogskaptajn af reserven Maria Vang Knudsen er præsident i Hovedorganisationen for Personel af Reserven i Danmark (HPRD) og hende, der har underskrevet reserveofficerernes overenskomst 2018. Foto: Nato/Thorbjørn Hein

”Bestyrelsen har fået teksten i den færdige form – eller næsten færdige form – til gennemsyn. Jeg oplevede enkelte forbehold og bekymringer fra bestyrelsens side. Min opfattelse var, at jeg med hensyntagen til disse bekymringer ville have mandat til at underskrive aftalen. Da der er taget højde for de rejste bekymringer i den endelige aftale, mente jeg at være sikker på at have et mandat,” siger hun.

Ærgrer du dig over, at du ikke forelagde den endelige tekst til godkendelse i bestyrelsen?

”Nej. Jeg mener ikke, at jeg har gjort noget forkert. Jeg vil til enhver tid stå på mål for processen og resultatet. Jeg mener, at det er en god aftale, og at det var det rigtige tidspunkt at lukke aftalen i forhold til de risici, der var ved at udskyde beslutningen. Jeg er til gengæld ærgerlig over, at nogle i bestyrelsen farer til den slags midler – navnlig når vi gennem halvandet år har diskuteret overenskomstforhandlingerne bredt i foreningen,” siger Maria Vang Knudsen.

HPRD er interesse- og fagorganisation for alt personel af reserven i Danmark, men har alene forhandlingsretten for officerer af reserven. Du kan læse detaljerne om indholdet af den nye overenskomst for reserveofficererne på HPRD’s egen hjemmeside.

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Helhedsansvar – ja, men hvordan?

DEBAT. Ikke alt var fryd og gammen "i gamle dage", selvom stærke stemmer i forsvarsdebatten godt kan give det indtryk. Det er derfor også farligt at stirre sig blind på, at den eneste mulighed for at bringe Forsvaret tilbage på fode er strukturen fra før 2014, mener oberstløjtnant Flemming...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer