spot_img

Hjorts ”undskyldning” siger noget om regeringens overdrevne brug af spin

ANALYSE: Torsdag morgen kunne lytterne på Radio24Syv høre forsvarsministeren komme med en spag og forvrænget undskyldning for at have talt unøjagtigt om ”russiske flyangreb” mod en dansk fregat. Selv om detaljen med ministerens ord er ”museknepperi”, afslører den alligevel en problematisk spintendens.

Klokken var lidt i halv ni torsdag morgen, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) gæstede Radio24Syv og programmet 24Syv Morgen med værterne Ida Herskind og Knud Brix. Anledningen var en udtalelse fra forsvarsministeren den 14. juni under Folkemødet 2018 på Bornholm. Her sagde han til TV2 Bornholm:

”Vi er ude for, at russiske jagerfly simulerer angreb på de...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

4 KOMMENTARER

guest
4 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
28. september 2018 7:39

Det er meget besnærende, det du skriver, Peter. Og velformuleret som altid. Men jeg savner stadig svar på, hvordan du – i et samfund med historisk lav arbejdsløshed – vil rekruttere og fastholde personel til en forsvarsstruktur, som du ønsker skal være næsten dobbelt så dyr som i dag. Vi kan dårligt nok bemande den nuværende.

Anders Puck Nielsen
Læser
Anders Puck Nielsen
28. september 2018 9:38

Hej Jakob. Der er vel en så lang tidshorisont fra beslutning til at enhederne skal stå klar, et det er svært at spå om konjunkturerne.

Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
28. september 2018 13:46

Hej Anders. Nej, det er ikke svært at spå om konjunkturerne. I Danmark har der rent statistisk været næsten konstant vækst de sidste 200 år. I det store billede har perioderne med lav vækst været få og kortvarige. Vækst og højkonjunktur er normen.

Det vil derfor være et alvorligt fodskud, hvis Forsvaret baserer en fremtidig struktur på, at der skulle være permanent lavkonjunktur og arbejdsløshed i Danmark. (Og hvis det skulle vise at blive tilfældet, vil der alligevel ikke være penge til at financiere den stærkt udvidede struktur!).

Anders Puck Nielsen
Læser
Anders Puck Nielsen
28. september 2018 14:12

Ok, men så er problemet jo egentlig ikke en historisk lav arbejdsløshed, men mere en naturligt lav arbejdsløshed.

Jeg må sige at jeg ikke helt køber argumentet. Det er i øjeblikket færre end 0,7 promille af arbejdsstyrken som arbejder i Forsvaret (inklusiv civilansatte). Det er et ret lavt udgangspunkt. Uden at skulle forsimple udfordringerne, så vil det være muligt at indrette et samfund sådan at den andel er større.