spot_img

Oksbøllejren skifter navn til Oksbøl Kaserne den 1. januar 2019

Efter 90 år skifter Oksbøllejren navn til Oksbøl Kaserne, skriver Jyske Vestkysten. Det har garnisonskommandanten besluttet og begrunder det med, at de militære faciliteter per 1. januar skal være hjem for det genopståede Danske Artilleriregiment.

Der har været flittig brug af nye skilte, brevpapir og loger i Forsvaret de seneste år, som etablissementer, myndigheder og enheder har skiftet navn i et væk. Det nye forsvarsforlig er ingen undtagelse, og nu kommer endnu et historisk navn tl at forsvinde.

Når Oksbøllejren den 1. januar 2019 bliver hjem for det genopståede Danske Artilleriregiment, skifter den samtidig navn til Oksbøl Kaserne. Det har garnisonskommandant og oberst Torben Dixen Møller besluttet, skriver Jyske Vestkysten.

Folk skal se sig hjemmehørende i et regiment

“I og med at vi er et regiment, vil jeg skifte navn til Oksbøl Kaserne. Lejrbetegnelsen har noget midlertidigt over sig. Folk skal se sig hjemmehørende i et regiment, og det ligger på en kaserne,” siger Torben Dixen Møller til Jyske Vestkysten.

Han bliver ny chef for det genopståede regiment og får omkring 650 mand under sig. Hærkommandoen og hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen har godkendt navneændringen.

Oksbøllejren og det tilhørende skydeterræn blev etableret i september 1929, da Hæren havde anskaffet nye kanoner så kraftige, at de hidtidige skydeområder ved blandt andet Jægerpris på Sjælland ikke længere var tilstrækkelige.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer