spot_img

Kan du gætte de konservatives nye forsvarsordfører?

Den konservative folketingsgruppe har i dag konstitueret sig selv efter Rasmus Jarlovs indtræden i regeringen som ny erhvervsminister efter Brian Mikkelsen. Den nye forsvarsordfører og formand for Folketingets Forsvarsudvalg blev også fundet. Se her, hvem det blev …

Det kom bag på mange, da den konservative erhvervsminister Brian Mikkelsen i sidste uge trådte tilbage for at blive direktør i Dansk Erhverv. Jobskiftet medførte en mindre rokade i regeringen, og onsdag præsenterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Rasmus Jarlov som ny erhvervsminister.

Det efterlod den konservative folketingsgruppe med udsigten til en ny omgang stoleleg. Tirsdag morgen kl. 07.30 trådte gruppen sammen for at konstituere sig på ny og fordele ordførerposterne. Tre havde budt ind på posten som forsvarsordfører, og det endte med at blive Naser Khader, som overtager forsvarsstoffet efter Rasmus Jarlov, som tillige var formand for Folketingets Forsvarsudvalg. Også denne post kan Naser Khader nu skrive på sit CV.

Naser Khader er ny forsvarsordfører for de konservative og samtidig ny formand for Folketingets Forsvarsudvalg. Foto: Steen Brogaard

Naser Khader sætter sig i det hele taget tungt på de sikkerhedspolitiske ordførerskaber, idet han fortsætter som udenrigsordfører og tillige er retsordfører, udlændinge- og integrationsordfører og menneskerettighedsordfører. Derudover er han medieordfører, indfødsretsordfører, kirkeordfører og værdiordfører.

Det var tirsdag ikke muligt at få en kommentar  fra Naser Khader, som efter mødet i folketingsgruppen hastede til lufthavnen. Som afløser for Rasmus Jarlov indtræder Merete Scheelsbeck som suppelant.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer