Kan du gætte de konservatives nye forsvarsordfører?

0
Folketingsgruppen i Det Konservative Folkeparti har i dag konstitueret sig efter Rasmus Jarlovs udnævnelse til erhvervsminister i sidste uge. Fra venstre mod højre er det Brigitte Klintskov Jerkel, Orla Østerby, partiformand og justitsminister Søren Pape Poulsen, børne- og socialminister Mai Mercado, Naser Khader, erhvervsminister Rasmus Jarlov (stående), gruppeformand Mette Abildgaard og Merete Scheelsbeck. På billedet mangler Anders Johansson. Foto: Louise Uberg/Konservative

Den konservative folketingsgruppe har i dag konstitueret sig selv efter Rasmus Jarlovs indtræden i regeringen som ny erhvervsminister efter Brian Mikkelsen. Den nye forsvarsordfører og formand for Folketingets Forsvarsudvalg blev også fundet. Se her, hvem det blev …

Det kom bag på mange, da den konservative erhvervsminister Brian Mikkelsen i sidste uge trådte tilbage for at blive direktør i Dansk Erhverv. Jobskiftet medførte en mindre rokade i regeringen, og onsdag præsenterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Rasmus Jarlov som ny erhvervsminister.

Det efterlod den konservative folketingsgruppe med udsigten til en ny omgang stoleleg. Tirsdag morgen kl. 07.30 trådte gruppen sammen for at konstituere sig på ny og fordele ordførerposterne. Tre havde budt ind på posten som forsvarsordfører, og det endte med at blive Naser Khader, som overtager forsvarsstoffet efter Rasmus Jarlov, som tillige var formand for Folketingets Forsvarsudvalg. Også denne post kan Naser Khader nu skrive på sit CV.

20180626 NaserKhader
Naser Khader er ny forsvarsordfører for de konservative og samtidig ny formand for Folketingets Forsvarsudvalg. Foto: Steen Brogaard

Naser Khader sætter sig i det hele taget tungt på de sikkerhedspolitiske ordførerskaber, idet han fortsætter som udenrigsordfører og tillige er retsordfører, udlændinge- og integrationsordfører og menneskerettighedsordfører. Derudover er han medieordfører, indfødsretsordfører, kirkeordfører og værdiordfører.

Det var tirsdag ikke muligt at få en kommentar  fra Naser Khader, som efter mødet i folketingsgruppen hastede til lufthavnen. Som afløser for Rasmus Jarlov indtræder Merete Scheelsbeck som suppelant.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer