spot_img

K skal have ny forsvarsordfører efter Rasmus Jarlovs ministerudnævnelse

Den konservative partiformand Søren Pape Poulsen har udpeget Rasmus Jarlov som ny erhvervsminister efter Brian Mikkelsen. Dermed forlader han hvervet som forsvarsordfører og formand for Folketingets Forsvarsudvalg.

Det Konservative Folkeparti skal have ny forsvarsordfører. Det ligger fast, efter at partiformand Søren Pape Poulsen har udpeget den nuværende forsvarsordfører, Rasmus Jarlov, som ny erhvervsminister. Udskiftningen i regeringen kommer, efter at den konservative erhvervsminister Brian Mikkelsen onsdag sagde farvel til politik og goddag til jobbet som direktør i brancheorganisationen Dansk Erhverv.

Rasmus Jarlov har været en markant forsvarsordfører for de konservative. I juni 2016 valgte han at trække partiet fra forsvarsforliget, fordi han ikke kunne stå inde for, at Danmark alene ville købe 27 nye kampfly af typen F-35 Joint Strike Fighter. I januar kom partiet dog med i forliget igen i forbindelse med indgåelsen af det nye forsvarsforlig, og dengang begrundede Rasmus Jarlov det med det øgede forsvarsbudget på sammenlagt 12,8 mia. kr. over de næste seks år.

Artiklen fortsætter under tweetet …

Rasmus Jarlovs udnævnelse efterlader den lille konservative gruppe med udsigten til en ny stoledans, og gruppen forventes at konstituere sig med nye ordførerskaber i løbet af den kommende uge.

Brigitte Jerkel står forrest som arvtager efter Jarlov

Den konservative folketingsgruppe tæller bare seks personer. Gruppeformand Merete Abildgaard skal på barsel i løbet af nogle måneder, og hun forlader derfor Folketinget og er ikke i spil til posten som forsvarsordfører. Det er til gengæld Brigitte Klintskov Jerkel, som ud over ni ordførerskaber i Folketinget også sidder i både regionsrådet i Region Sjælland og i byrådet i Greve. Hun har altid interesseret sig for Forsvaret, og hun har da også ved flere lejligheder akkompagneret Rasmus Jarlov på besøg ved Forsvarets tjenestesteder.

Alternative kandidater til posten er Anders Johansson eller Orla Østerby, som begge kom i Folketinget som suppleanter, da statsminister Lars Løkke Rasmussen i november 2016 udvidede sin smalle Venstre-regering med Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Rasmus Jarlovs sæde i folketingsgruppen går til Merete Scheelsbeck, som er suppleant. Det ligger endnu ikke fast, om Det Konservative Folkeparti efter Rasmus Jarlovs udnævnelse får lov at beholde posten som formand for Folketingets Forsvarsudvalg.

Glæder mig over aftalen om et styrket dansk forsvar. Som en del af forliget styrkes Flådestation Korsør, og vi…

Posted by Brigitte Klintskov Jerkel on Sunday, January 28, 2018

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer