Topmøde

Hjemmeværnet får ny og skarpere rolle med nyt forsvarsforlig

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

 

Skulle det komme til en europæisk krise, vil de professionelle danske enheder sandsynligvis blive stationeret uden for landets grænser. Derfor får Hjemmeværnet i det ny forsvarsforlig en nøglerolle, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Skulle det komme til en europæisk krise, vil de professionelle danske enheder sandsynligvis blive stationeret uden for landets grænser. Derfor får Hjemmeværnet i det ny forsvarsforlig en nøglerolle, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) fortæller, at Hjemmeværnet får en ny hovedopgave.

“Hjemmeværnet får en anden rolle, end vi har været vant til. Danmark skal i højere grad være i stand til at være værtsnation for andre landes tropper, og derfor får Hjemmeværnet – sammen med de seneste fem årgange hjemsendte værnepligtige – en meget vigtig opgave med at beskytte vore broer, havne, tunneler, lufthavne og militære installationer – og være klar til at modtage andre landes tropper,” siger forsvarsministeren.

Nye opgaver midt i medlemsnedgang

De ny opgaver tilfalder Hjemmeværnet samtidig med, at antallet af aktive hjemmeværnsfolk er på vej ned. Det giver udfordringer, siger Søren Espersen (DF), som er kommitteret for Hjemmeværnet.

“Det er ikke et dramatisk fald, der har været. Men det er smuldret lidt siden Den Kolde Krigs ophør. Nu styrkes de militære opgaver for Hjemmeværnet, og når vi fortæller det til de unge værnepligtige, så mener jeg godt, at vi kan tiltrække flere unge folk. Vi skal væk fra det image, at Hjemmeværnet blot er nogle, som dirigerer biler på plads ved festivaler,” siger Søren Espersen til Frederiksborg Amts Avis.

Andre læste også

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne! Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet...

Kommentér artiklen ...

2 KOMMENTARER

Abonnér
Notify of
guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer