Hjemmeværnet får ny og skarpere rolle med nyt forsvarsforlig

2
Soldater fra Politihjemmeværnet var indsat i Herning under Giro d'Italias besøg i 2012. Foto: Forsvaret

 

Skulle det komme til en europæisk krise, vil de professionelle danske enheder sandsynligvis blive stationeret uden for landets grænser. Derfor får Hjemmeværnet i det ny forsvarsforlig en nøglerolle, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Skulle det komme til en europæisk krise, vil de professionelle danske enheder sandsynligvis blive stationeret uden for landets grænser. Derfor får Hjemmeværnet i det ny forsvarsforlig en nøglerolle, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) fortæller, at Hjemmeværnet får en ny hovedopgave.

“Hjemmeværnet får en anden rolle, end vi har været vant til. Danmark skal i højere grad være i stand til at være værtsnation for andre landes tropper, og derfor får Hjemmeværnet – sammen med de seneste fem årgange hjemsendte værnepligtige – en meget vigtig opgave med at beskytte vore broer, havne, tunneler, lufthavne og militære installationer – og være klar til at modtage andre landes tropper,” siger forsvarsministeren.

Nye opgaver midt i medlemsnedgang

De ny opgaver tilfalder Hjemmeværnet samtidig med, at antallet af aktive hjemmeværnsfolk er på vej ned. Det giver udfordringer, siger Søren Espersen (DF), som er kommitteret for Hjemmeværnet.

“Det er ikke et dramatisk fald, der har været. Men det er smuldret lidt siden Den Kolde Krigs ophør. Nu styrkes de militære opgaver for Hjemmeværnet, og når vi fortæller det til de unge værnepligtige, så mener jeg godt, at vi kan tiltrække flere unge folk. Vi skal væk fra det image, at Hjemmeværnet blot er nogle, som dirigerer biler på plads ved festivaler,” siger Søren Espersen til Frederiksborg Amts Avis.

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer