spot_img

Verdens udgifter til militær steg i 2017

Verdens nationer brugte mere på våben og militær i 2017 end året før. Det viser en ny rapport fra den svenske tænketank SIPRI, Stockholm International Peace Research Institute. USA bruger mere end de syv efterfølgende lande tilsammen.

Verdens nationer brugte mere på våben og militær i 2017 end året før. Det viser en ny rapport fra den svenske tænketank SIPRI, Stockholm International Peace Research Institute. Ifølge SIPRI’s rapport for sidste år steg de globale militære udgifter med 1,1 procent sidste år til 1739 milliarder dollar eller 10.725.800 millioner kroner.

“Det fortsat høje forbrug på militær er en grund til alvorlig bekymring. Det underminerer indsatsen for...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Christian Rahn
Læser
Christian Rahn
4. maj 2018 10:25

Et interessant spørgsmål er om % af BNP stadigt er et godt mål for forsvarskapacitet? Der er efterhånden meget stor forskel på hvilken kampkraft man kan få for pengene i et vestlig liberalt demokrati og andre steder i verden. Samtidigt regnes der ting med i forsvarsudgifter som ikke direkte er militært (fx metrologiske tjenester og pensioner). Der er også en tendens til at vi får færre men langt langt dyrere våbensystemer end tidligere.

En dansk mekaniseret infanterideling koster vel nemt 15 – 20 mio. bare i løn, når overhead regnes med?

Det kan man formodentligt få et kompagni for i andre dele af verden.