spot_img

Dronningen på vej mod Helsingør på årets første sejlads med “Dannebrog”

Dronningen har indledt sommertogterne med Kongeskibet “Dannebrog” med en sejlads til Helsingør, hvor hun ventes at gå i land kl. 15.00. Sommertogter har været en tradition siden Kong Christian X. OLFI vinkede god vind fra redaktionslokalet i Københavns Nordhavn.

Batteriet Sixtus på Holmen saluterede kl. 12.00, da dronning Margrethe i dag foretog den officielle ombordstigning på kongeskibet “Dannebrog” ved Bøje 1 i Københavns Havn. Kort efter begav kongeskibet sig ud på årets første sommertogt til Helsingør, hvor dronningen forventes at gå i land kl. 15.15 efter at være blevet saluteret fra Kronborg kl. 15.00.

De planlagte sommertogter går i år til Silkeborg (3.-4. september) og Svendborg (6.-7. september), og i august besøger kronprinsfamilien Færøerne med Kongeskibet den 23.-26. august. Sommertogterne med Kongeskibet “Dannebrog” er en tradition, som går tilbage til Kong Christian X, der som den første konge gjorde årlige togter i danske farvande til en fast del af sit program.

Artiklen fortsætter under billedet …

Dronning Margrethe stiger officielt ombord på Kongeskibet “Dannebrog” i Københavns Havn. Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Traditionen er videreført af kong Frederik IV og siden dronningen, som begge har lagt vægt på at bruge “Dannebrog” til at skabe kontakt med alle dele af riget. Udover de tilbagevendende besøg i danske havnebyer har kongeskibet “Dannebrog” også været brugt ved særlige lejligheder, som da den daværende kronprins Frederik i 1935 efter sit bryllup med svenske Prinsesse Ingrid i Stockholm sejlede hjem til Danmark ombord på kongeskibet.

Kongeskibet brugt til at synliggøre monarkiet i udlandet

Prinsesse Margrethe og Prins Henrik benyttede Dannebrog, da de i forlængelse af bryllupsfesten den 10. juni 1967 på Fredensborg Slot sejlede på bryllupssejlads. Kongeskibet Dannebrog er også blevet anvendt i forbindelse med kongelig deltagelse til begivenheder i ind- og udland, hvilket var tilfældet, da den kongelige familie deltog i De Olympiske Lege i London i 2012.

Gennem tiden har Dannebrog spillet en vigtig rolle i synliggørelsen af monarkiet i hele landet ved at gøre det muligt for monarken og den kongelige familie at ankomme til talrige danske havnebyer. Sejladser med det nuværende kongeskib er en fast del af den kongelige families aktiviteter i sommerhalvåret. Den eneste afbrydelse var under den tyske besættelse 1940-45, hvor skibet var lagt op i Københavns Havn.

Det er statsforvaltningen og de enkelte kommuner, der i samarbejde med Kongehuset planlægger besøgsprogrammerne. Programmer samt information om, hvor Kongeskibet Dannebrog lægger til kaj i forbindelse med besøgene, offentliggøres ifølge Kongehuset på et senere tidspunkt.

OLFI flyttede efter påske ind i et kontorfællesskab i Pakhus 47 på Sundmolen i Københavns Nordhavn, hvorfra den samlede redaktion på én mand vinkede kongeskibet god vind.

Batteriet Sixtus på Holmen saluterede, da dronnigen kl. 12.00 i dag foretog den officielle ombordstigning på Kongeskibet “Dannebrog” ved Bøje 1 i Københavns Havn. Du kan klikke på billedet, hvis du vil se det i en lidt større udgave. Foto: Ernstved

OBS: I april lancerede OLFI en abonnementsmodel. Fremover vil de fleste journalistiske artikler på OLFI kræve login, men fortvivl ikke. Det første år kan du læse alt indhold på OLFI for bare 12,50 kr om måneden, og du kan købe abonnement lige her … 

[xyz-ihs snippet=”CSS”]

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

 

Er du allerede abonnent?
Log ind her:

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer