spot_img

Nils Wang smed fløjshandskerne i en sjældent skarp og ærlig afskedstale

Mellem linjerne var der rigeligt med verbale lussinger til både politikere, kritikere, udbrændte officerer og konservative stivstikkere, da Nils Wang sagde farvel som chef for Forsvarsakademiet. Men der var også grin og spas – og en kærlig hilsen til ansatte og studerende.

Han har haft en evne til at skille vandene. Og sidste dag på kontoret var ingen undtagelse for kontreadmiral Nils Wang, som fyldte 60 år den 21. april, og derfor gik på pension mandag fra stillingen som chef for Forsvarsakademiet. Ved kommandooverdragelsen på paradepladsen midt på Svanemøllens Kaserne gav han sin rå og usødede version af sin vision, og det der mangler i den.

Det har været Nils Wangs drøm...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

7 KOMMENTARER

guest
7 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Fredslund
Læser
Morten Fredslund
1. maj 2018 12:03

Uden at tage stilling til HOs placering iøvrigt….farvel til en visionær admiral med humor og vid. Da jeg interviewede Nils Wang første gang – til “Officeren” tilbage i 2005 – var han overbevidst om, at en af Søværnets største opgaver i fremtiden ville være at jagte pirater ved Afrikas Horn. Den udmelding rystede de fleste på hovedet af dengang… God vind, Nils Wang.

Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
1. maj 2018 8:48

God vind til Nils Wang; en visionær og inspirerende chef.

M.h.t. HO’s fortsatte isolation på separat lokalitet må man bare sige, at hvis Hæren – og tilsyneladende også forskellige politikere – i ramme alvor mener, at korpsånd er forankret i bygningsmasse, så er jeg virkelig bekymret for mit gamle værn.

Johnny Jespersen
Læser
Johnny Jespersen
5. maj 2018 7:22

Uden i øvrigt at tage stilling til om flytning af HO til Svanemøllen er en god ide, synes jeg da at det giver fin mening at korpsånd er forbundet til et fysisk sted. Det gamle slot er for mange forbundet med oplevelser og minder der binder sammen. Det er vel heller ikke uden grund, at veteranstøtten arrangerer ture for veteraner til Balkan, så man kan komme tilbage til “hvor det skete”, og dermed kan få følelser og oplevelser sat på plads? Blot en refleksion….

Jakob Henius
Læser
Jakob Henius
9. maj 2018 10:24

Johnny,
vi er helt enige om, at krigsskuepladser, missionsområder o. lign. ligger, hvor de nu en gang ligger. Jeg taler alene om bygninger, og herunder at vores korpsånd ikke er bundet i mursten.

Korpsånd er – eller bør i hvert fald være – bundet i traditioner, krigshistorie, gode præstationer under vanskelige forhold osv. Selvfølgelig kan en given lokalitet understøtte korpsånden, men ikke mere end at korpsånden kan leve storartet videre på en ny lokalitet.

Det har vi masser af eksempler på. Livgarden har mig bekendt masser af korpsånd, til trods for at den har skiftet kaserner adskillige gange. Vores søværn har ligeledes masser af korpsånd, selv om skibene kun har en levetid på ca. 30-40 år.

Johnny Jespersen
Læser
Johnny Jespersen
9. maj 2018 20:41

Hej igen Jacob,
Jeg er for såvidt ikke uenig med dig, selvfølgeligt kan korpsånd leve videre i nye bygninger. Det jeg tror gør diskussionen vanskelig er nok at korpsånden – herunder betydningen af en bygning – ofte er forbundet med stærke følelser. Det kan gøre det noget vanskeligt at have en debat baseret på mere rationelle argumenter. På den eneside kan jeg sagtens se perspektiverne i at etablere en stærk campus på Svanemøllen, indrettet i moderne lokaler og faciliteter, men jeg synes samtidigt at det nu egentligt er godt nok at min gamle skole består på Valby bakke….

Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
12. juni 2018 7:32

Ja, men hvis der skal bygges en skole i cirka samme størrelse (450 elever) som den nye politiskole i Vejle kommer det nok til at koste den samme ½ mia.
Og der kan nok ikke hives nogen indtægter ind fra salget af faciliteterne
på Frederiksberg Slot. Eventuelle indtægter fra et stort og aktivt turistindtog samme sted ryger nok i Slots- og Ejendomstyrelsens kasse.

John Dalby
Læser
John Dalby
30. april 2018 23:26

Som altid en livlig admiral. Må hans ønsker om at få flyttet hærens officersskole lide samme skæbne som den forsvarets organisering gennem de sidste fire år nu lider med genindførsel af en forsvarskommando og værnskommandoer.
At gøre alting fælles med laveste fællesnævner som markør giver ingen mening og er i bedste fald alene ødelæggende for korpsånd.