spot_img

Henrik Ryberg bliver ny chef for Forsvarsakademiet efter Nils Wang

Forsvarsministeriet har besluttet, hvem der skal overtage efter Nils Wang og Jørgen Høll som henholdsvis chef for Forsvarsakademiet og Specialoperationskommandoen. Også stillingen som næstkommanderende ved Multinational Corps Northeast i Polen er fundet.

Det bliver den nuværende vicedirektør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse, der overtager stillingen som chef for Forsvarsakademiet efter kontreadmiral Nils Wang, når denne går på pension med udgangen af april. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse i dag. Henrik Ryberg er 55 år, kommandør og bliver udnævnt til kontreadmiral, når han sætter sig i chefstolen på Forsvarsakademiet den 1. maj.

Ifølge mange var Henrik Ryberg den oplagte arvtager på Forsvarsakademiet efter Nils Wang, som har været en overordentlig markant chef. Henrik Ryberg har en mere administrativ baggrund end sin forgænger og har sideløbende med sin karriere i Forsvaret taget en HD i organisation og en master i offentlig administration på CBS. Og så er han en af arkitekterne bag Forsvarets nye og meget omdiskuterede HR-strategi.

Han har sejlet på Nordatlanten med både korvetterne og inspektionsskibe og derudover international erfaring fra den skarpe ende, da han i 2008 var chef på inspektionsskibet Thetis, som sikrede, at 6.800 ton nødhjælp blev sejlet sikkert til Somalia som led i World Food Programme. Han har tillige arbejdet i både forsvarsstaben og ved Forsvarsakademiet.

Specialoperationskommandoen får ny chef

Men Forsvarsakademiet er ikke den eneste myndighed i Forsvaret, som i løbet af foråret skal have ny chef. Generalmajor Jørgen Høll går på pension 1. april og forlader dermed stillingen som chef for Specialoperationskommandoen (SOKOM) i Aalborg. Han bliver erstattet af Peter Harling Boysen, som i den forbindelse til generalmajor. Peter Harling Boysen er 54 år og kommer fra en stilling som vicechef for Operationsstaben.

Derudover tiltræder Ulrich Johan Hellebjerg som næstkommanderende (Deputy Commander) ved NATO-hovedkvarteret Multinational Corps Northeast i Polen den 17. august 2018 og udnævnes samtidig til generalmajor. Ulrich J. Hellebjerg er 53 år og kommer fra en stilling som chef for Ledelsessekretariatet i Værnsfælles Forsvarskommando.

Stillingen som næstkommanderende ved NATO-hovedkvarteret i Polen er slået op som følge af en rotationsplan, hvor stillingen besættes på skift mellem rammenationerne Danmark, Tyskland og Polen. I år er det bestemt, at stillingen skal besættes af Danmark.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer