spot_img

“Forsvaret er blevet et administrativt tungt og bureaukratisk kontrolregime”

INTERVIEW: Marginaliseringen af forsvarschefen og oprettelsen af nye styrelser under Forsvarsministeriets departement skulle sikre et bedre forsvar. Men konsekvensen af manglende helhedsansvar er tungere administration, mere bureaukrati og et uhensigtsmæssigt kontrolregime. Interview med Henrik Kanstrup, som er chef for Helicopter Wing i Karup.

Han brokker sig ikke. Oberst Henrik Kanstrup er chef for Helicopter Wing, som er den største niveau-III myndighed i Flyvevåbnet, og han tager smilende imod på sit nymalede kontor med udsigt til hovedvagten på Flyvestation Karup. Men man skal ikke langt ind i samtalen med LAN, som er hans flyvernavn, før han bliver alvorlig. Han har noget på...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

5 KOMMENTARER

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Ole Lukoeje
Læser
Ole Lukoeje
24. november 2017 10:02

Forsvaret i fredstid, sådan er det bare. Og stagnation af operative enheder kan man godt forvente med tiden. Og i Forsvarsministeriet kan man forvente noget i stil med “Admiralens vise” 🙂 –
I landsmænd her, som gerne vil nå op
på vor samfunds stiges allerhøjeste top,
flyd med, men hold jer i enhver forstand
til stadighed og altid fra det dybe vand.
Stå aldrig til søs! Lad de andre stå!
I får stribevis af kors og mange stjerner på!

IMHO, selvfølgelig

Steen Riewe Henriksen
Læser
Steen Riewe Henriksen
8. november 2017 20:21

En ledelse, hvor medarbejderne ikke tager bladet fra munden, er dårligt stillet. Rygklappere er jeg gerne fri for. Konstruktive bemærkninger og løsningsforslag højner kvaliteten og ikke det modsatte. Jeg har heller ingen forståelse for, at der er 8 styrelser under departementet, hvor den såkaldte forsvarschef i min optik er reduceret til CH/O (operationer), og der er andre som er CH/A (personalestyrelsen), CH/E (FE), CH/T (FMI), mens den egentlig forsvarschef er departementschefen, der også skal betjene ministeren og styre departementet, har en stilling med et for omfattende indhold, hvorfor jeg forstår cheferne rundt i landet synes at systemet er tungt. Ejendomsstyrelsen og regnskabsstyrelsen kunne være under forsvaret og også betjene Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen, hvor sidstnævnte er ret ny i forsvarsministeriet, og disse to styrelser kan med baggrund i deres karakter referere til departementet.

Kim René Jensen
Læser
Kim René Jensen
8. november 2017 16:39

INGEN… De tror at de alle er i karrieren.. og så modsiger man ikke DJØFerne i ministeriet… DJØFerene har smadret Forsvaret og fortsætter… De fatter mindre end ingenting af hvad Forsvaret er for en størrelse.. Alle traditioner, alle enheder med historie osv. osv. er med stor præcision nedlagte og skrottedeææ Der er INTET luftværn.. og INTET artilleri… men de var nok i EXCEL for dyre og ligegyldige..

peter viggo jakobsen
Læser
peter viggo jakobsen
8. november 2017 13:37

Nu er jeg så spændt på hvor mange af forsvarets chefer, der går ind og bakker op om LANs konstruktive kritik. Der burde komme rigtig mange for LANs siger præcis det som talrige chefer har sagt til mig i forskellige sammenhænge de sidste par år

Leif Johannsen
Læser
Leif Johannsen
19. maj 2024 10:19

Som officerer har vi lært, hvordan man får en effektiv enhed bl.a. med teambuilding og god ledelse, så medarbejderne trives. Jeg husker fra min tjeneste til som officer fra 1991 til 2016, vor der kom det eneste rationaliseringsteam efter det andet, som skulle danne sig et indtryk af virksomheden ved en times samtale og handle ud fra det.
Officererne kender deres egne enheder og har lært at bruge de rigtige værktøjer, som faktisk blev frataget dem under sådanne besøg og medførte diktater om, hvordan der kunne spares på arbejdskraft og økonomi. Man fik frataget sin sunde fornuft og handlemuligheder som officer.