Nils Wang bliver ny direktør i Naval Team Denmark

0
Kontreadmiral Nils Wang (th) er chef for Forsvarsakademiet og ses her sammen med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen under en høring om ubåde i Folketingets Forsvarsudvalg den 20. september. Foto: Ernstved

Når kontreadmiral Nils Wang til foråret går på pension fra stillingen som chef for Forsvarsakademiet, tiltræder han som ny direktør i brancheorganisationen Naval Team Denmark. Det bekræfter han over for OLFI i en sms.

Kontreadmiral Nils Christian Wang følger i viceforsvarschef Per Ludvigsens spor og fortsætter i det civile erhvervsliv, når han går på pension med udgangen af april 2018. Nils Wang er i dag chef for Forsvarsakademiet, men skal i fremtiden være direktør i Naval Team Denmark, som er en maritim brancheorganisation, der arbejder tæt sammen med såvel Forsvaret som Søværnet.

Nils Wang er i øjeblikket på efterårsferie, men bekræfter i en sms til OLFI sit fremtidige virke i Naval Team Denmark.

Hej Nils. Skal du være direktør i Naval Team Danmark?

“Ja.”

Lørdag skrev OLFI, at viceforsvarschef Per Ludvigsen den 1. november tiltræder som seniorrådgiver i konsulenthuset Struensee & Co., der i et tæt samarbejde med netop Per Ludvigsen stod bag den meget omtalt budgetanalyse.

Læs også: Viceforsvarschef Per Ludvigsen bliver konsulent hos Struensee & Co.

Nils Wang er idémanden bag det, som nogle kalder “den moderne flåde” med store støtteskibe og fregatter indrettet med fleksible dæk. Skibene har vist sig yderst konkurrencedygtige på både pris og funktionalitet og har givet Danmark mange roser fra allierede i forbindelse med indsættelse i internationale missioner.

Flere topofficerer søger mod forsvarsindustrien

Det er bl.a. tankerne bag disse skibe, som Nils Wang vil skulle forsøge at sælge til udlandet som direktør i Naval Team Denmark. Brancheorganisationen er således bindeled mellem den danske forsvarsindustri og Forsvaret – og udfører lobbyarbejde med henblik på at sælge dansk knowhow i udlandet.

Det er langt fra et nyt fænomen, at Naval Team Denmark rekrutterer sin direktør blandt pensionerede admiraler. Således kommer Nils Wang til at afløse tidligere kontreadmiral Kurt Birger Jensen, som var chef for Søværnets Operative Kommando fra 2002-2005. Dengang blev han også afløst af Nils Wang.

I det hele taget foregår der løbende et træk af tidligere topofficerer til den danske forsvarsindustri. Det er ikke mere end et par uger siden, at forsvarsproducenten Terma annoncerede, at den har ansat tidligere generalmajor Niels Henrik Bundsgaard som seniorrådgiver. Niels Henrik Bundsgaard var ind til 1. juli chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse. Terma har tillige den tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen ansat.

20171015 Bundsgaard
Den nu pensionerede generalmajor Niels Henrik Bundsgaard er netop tiltrådt en stilling som seniorrådgiver hos Terma. Screendump: LinkedIn
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer