spot_img

Shaka Loveless og Suspekt udgiver musiknummer for at ære veteraner

Som et led i DR P3’s projekt “Lågsus Danmarkshistorie” har Shaka Loveless og Suspekt skrevet sangen “Velkommen Hjem”. Den hylder de danske soldater, som vender hjem fra krigen med synlige såvel som usynlige sår og blev spillet første gang på flagdagen.

Mange har forsøgt at sætte ord og billeder på de oplevelser, som danske soldater tager med hjem fra krigen. Nu er der også blevet sat musik til. Det er P3-programmet “Lågsus” på DR, som med projektet “Lågsus Danmarkshistorie” har fået Shaka Loveless og Suspekt til at skrive nummeret “velkommen Hjem”. Det blev spillet første gang i radioen på flagdagen tirsdag, og nu kan du høre det her.

Sangen er skrevet som en hyldest til de danske soldater, som vender hjem med ar på krop og sjæl, og den er udtryk for musikernes forsøg på at indkredse de menneskelige konsekvenser af at være i krig. Ingen af musikerne har selv været udsendt, men de kender alle sammen nogen, der har.

“Det er jo umuligt at sætte sig ind i, hvad det vil sige at komme hjem fra krig. Men det må vi som samfund forsøge så godt som muligt, så soldaterne ikke føler sig helt tabte efter det meget store offer, de yder,” siger sangeren Shaka Loveless til DR.

Du kan høre sangen ved at afspille videoen i toppen af artiklen.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer