Shaka Loveless og Suspekt udgiver musiknummer for at ære veteraner

0

Som et led i DR P3’s projekt “Lågsus Danmarkshistorie” har Shaka Loveless og Suspekt skrevet sangen “Velkommen Hjem”. Den hylder de danske soldater, som vender hjem fra krigen med synlige såvel som usynlige sår og blev spillet første gang på flagdagen.

Mange har forsøgt at sætte ord og billeder på de oplevelser, som danske soldater tager med hjem fra krigen. Nu er der også blevet sat musik til. Det er P3-programmet “Lågsus” på DR, som med projektet “Lågsus Danmarkshistorie” har fået Shaka Loveless og Suspekt til at skrive nummeret “velkommen Hjem”. Det blev spillet første gang i radioen på flagdagen tirsdag, og nu kan du høre det her.

Sangen er skrevet som en hyldest til de danske soldater, som vender hjem med ar på krop og sjæl, og den er udtryk for musikernes forsøg på at indkredse de menneskelige konsekvenser af at være i krig. Ingen af musikerne har selv været udsendt, men de kender alle sammen nogen, der har.

“Det er jo umuligt at sætte sig ind i, hvad det vil sige at komme hjem fra krig. Men det må vi som samfund forsøge så godt som muligt, så soldaterne ikke føler sig helt tabte efter det meget store offer, de yder,” siger sangeren Shaka Loveless til DR.

Du kan høre sangen ved at afspille videoen i toppen af artiklen.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer