spot_img

Forsvaret fortjener en seriøs debat

DEBAT: Politikere diskuterer lystigt de såkaldt hemmelige budgetanalyser. Imens lader Forsvarets ledelse som om, analyserne ikke er offentliggjorte og er larmende tavse i debatten. Men Forsvaret og de ansatte har fortjent bedre, lyder det fra HKKFs formand i dette debatindlæg.

Jeg kan ikke længere holde min mund og i stilhed se på, at I mishandler det forsvar, jeg sætter så højt. Det kan simpelthen ikke passe, at jeg skal se politikere i fredagens tv-avis på DR (se TV-Avisen 18.30 her og TV-Avisen 21.00 her) tage afstand fra de effektiviseringer, som Forsvaret har fremsendt, næsten før blækket er tørt. Det er da for pokker jer selv, der har PÅLAGT forsvaret at producere et katalog med spareforslag på MINIMUM en milliard. Det er ikke noget, Forsvaret selv har fundet på.

Og så skal man høre et regeringsparti (Det Konservative Folkeparti) og regeringens støtteparti (Dansk Folkeparti) løbe fra det hele, før det overhovedet har været drøftet. Hvad skulle det hele så til for? Var det bare ”for sjov”? Eller skal I bare score billige politiske point nu, hvorefter I æder hovedparten af besparelserne med en eller anden dødssyg forklaring om, at ”når man ser på det samlede forlig, så har I fået væsentlige indrømmelser”.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet for at læse om nyordningen af Hæren i det kommende forsvarsforlig.

Vil I ikke godt lade være med at bruge soldaterne i jeres selvpromoverende Christiansborg-skuespil? Og hvor er forsvarets ledelse?

Realiteten er, at analyserne er sluppet ud

Forsvarsministeren mumler et eller andet om, at noget nok vil gå igennem, og noget vil nok blive afvist af forligspartierne. Det må nærme sig årets mest skarpsindige politiske analyse. Og det gør i alle tilfælde ikke medarbejderne i Forsvaret klogere eller mere trygge.

Og Forsvarets ledelse bliver ved med at tale, som om analyserne ikke er offentliggjort. Men realiteten er, at de er sluppet ud. Alle der gider, kan følge med i en endeløs række af artikler på OLFI, hvor rapporten bid for bid bliver lagt frem. Og I overlader fuldstændig til OLFI at beslutte rækkefølge og tillægsord.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse om nyordningen af Søværnet, som den er skitseret i budgetanalysen fra konsulenthuset Struensee & Co.

Det ville klæde vores minister og vores topledelse, hvis I stod frem og selv forklarede, hvad I har udtænkt, frem for at Forsvarets ansatte skal gætte sig til den større sammenhæng hjulpet på vej af OLFI og pensionerede officerer. Hvis I kan overgive spareplanerne til politikerne, kan I vel også forklare jeres egne ansatte, hvad I har udtænkt. Og hvorfor I mener, at tiltagene kan og bør gennemføres.

Selvfølgelig kan Forsvarets øverste ledelse udtale sig!

Lige nu har vi en situation, hvor politikerne på Christiansborg igen spiller deres uklædelige spil. Hvor vores topledelse stålsat fornægter realiteterne: at budgetanalyserne de facto er offentlige. Hvor de lokale ledelser ikke kan – eller må – informere deres soldater om, hvad der skal ske. Og hvor tusindvis af medarbejdere igen skal opleve uvished om deres arbejdsplads i halve og hele år, mens det her skuespil foregår.

Artiklen fortsætter under billedet …

For dem er det bare ikke et skuespil. For dem, er det deres arbejde og deres indtægtsgrundlag. For dem er det alvor.

Og lad nu være med at sig, at ”vi kan jo ikke melde noget ud, før politikerne har besluttet sig”. Selvfølgelig kan I det! For det første skal man være mere end almindelig naiv, hvis man stadig tror på, at ting kan holdes fortrolige, hvis mere end to personer kender til det. For det andet er hovedparten af vores folkevalgte under alle omstændigheder klar til at kommentere på både rygter og halve sandheder på alle tider af døgnet. Og for det tredje, så kunne det måske lykkes for både politikere og Forsvarets topledelse at optjene lidt point på respektbarometeret, hvis I for en gangs skyld havde r.. nok i bukserne til at tage debatten åbent og redeligt. Måske …

Dette debatindlæg er også at finde på HKKF’s hjemmeside.

Flemming Vinther er formand for Hærens Konstabel- og Korporal Forening (HKKF). Han undrer sig over forsvarschefens tavshed efter kritikken fra ombudsmanden. Foto: HKKF

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer